FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Što se događa?

Životna drama Igora Pokrajca: UFC mu zabranio borbu zbog ozljeda glave

Igor Pokrajac trebao je za tri tjedna imati novu borbu u najjačoj svjetskoj organizaciji slobodne borbe - UFC-u. Ali, od nastupa u Las Vegasu ništa jer pao je na liječničkom pregledu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trebao je Igor Pokrajac prvi put u oktogon nakon sjajne borbe pred 15 tisuća ljudi u Areni protiv Jana Blachowicza. No, nije mu bio suđen novi nastup u Las Vegasu - zbog ozljeda glave UFC je otkazao njegov nastup.

"Ono prvo saznanje kada sam saznao u čemu je problem... Normalno da sam bio jako zabrinut za svoj život, za obitelj, djecu. Sve vam prođe kroz glavu u tom trenutku", priznaje Pokrajac u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Nakon što se oporavio od ozljede koljena, šokiralo ga je ovo saznanje. Poslije nekoliko posjeta vrhunskim neurolozima još uvijek se ne zna točan nalaz.

"Najvjerojatnije u tom nekom venskom slivu vena glave je na putu došlo do užeg nekog grla gdje posljedično nazad nastaje tlak s određenim proširenjem koje onda može stvarati probleme", pojašnjava dr. Željko Kapulica.

Igorov slučaj je samo dokaz koliko najjača svjetska organizacija ozbiljno pristupa borcima.

"Dobra stvar je što UFC inzistira na tim pregledima dok druge organizacije ne. Bilo bi dobro kad bi svi to radili. Očito, Igor je jedan od čvršćih boraca pa ako se njemu dogodilo može se dogoditi bilo kome."

"Prije svake borbe morate raditi magnet glave, ultrazvuk srca. Pretrage su jako opširne i ne možete ih napraviti u jednom danu treba vam nekoliko dana. Neke ne mogu biti iz državne bolnice nego samo kod privatnih poliklinika, liječnika. Svaka provjera mora biti ovjerena s brojem licenciranog doktora", ističe Pokrajac.

Za dva tjedna znat će se koliko je ozbiljno stanje

Ed Hedman je 36-godišnjak i protivnik protiv kojeg je dvije godine stariji Pokrajac kotirao jako dobro.

"Žao mi je jer sam stvarno ušao u veliku formu. Dobio sam priliku za veliki card. Protivnik po mjeri. Sve sam organizirao, mjesec dana priprema u baznom kampu u Miamiju ATT-a."

Ipak zdravlje je naravno najvažnije.

"Mislim da ćemo za dva tjedna imati ozbiljnu priču, koliko je ozbiljno ugrožen ali je po pravilima UFC nespojivo u ovom trenutku da se bori", rekao je dr. Kapulica.

Ova priča je dobra opomena i svim borcima koji nisu na Igorovoj razini. Redovite kontrole prije mečeva slobodne borbe trebale bi postati standard u najbrže rastućem svjetskom sportu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider