Košarka
SPORTOVI
Košarka
Slika i prilika...

I Cedevita i Cibona izgubile od srpskih predstavnika u ABA ligi

Oba zagrebačka sastava su poražena, ali ne ni od Partizana ni od Crvene zvezde.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cedevite i Cibone upisali su poraze u susretima 3. kola regionalne ABA lige.

Cedevita je u KC Dražen Petrović izgubila od Mega Bemexa 86:95, dok je Cibona na gostovanju kod FMP-a upisala poraz nakon produžetka 88:93.

Cedevita je loše otvorila utakmicu i gosti su u prvoj dionici imali šest koševa viška (27:21). U drugom dijelu hrvatski prvak je zaigrao bolje i uspio je nadoknaditi zaostatak pa se na odmor otišlo rezultatom 47:47. Treća četvrtina je ponovo otišla na stranu gostujućeg sastava (73:68), a Mega u zadnjoj dionici nije dozvolila Cedeviti povratak u meč.

Kod gostiju su najefikasniji bili Ognjen Čarapić sa 17 i Goga Bitadze sa 16 koševa, dok su kod Cedevite najefikasniji bili Justin Cobbs sa 16 i James Bell sa 15 koševa.

U drugom susretu Cibona je u Železniku nakon produžetaka izgubila od FMP-a sa 88-93. Cibona je u posljednjih šest minuta nadoknadila 15 koševa zaostatka izborivši produžetak, ali u dodatnom vremenu nije uspjela izboriti prvu pobjedu ove sezone.

FMP je u posljednjoj četvrtini imao vodstvo 69:54, ali su Vukovi 50 sekundi prije kraja Markotinom tricom uspjeli izjednačiti na 77:77. Jeremić je potom realizirao dva bacanja za novu prednost domaćina, da bi Uljarević tri sekunde prije kraja zabio oba slobodna bacanja za novo poravnanje i produžetak.

Nažalost, domaćin je u produžetku bio bolji i taj dio igre je dobio 14:9 za drugu pobjedu ove sezone, dok je Cibona upisala i treći poraz.

FMP su do trijumfa predvodili Dragan Apić sa 25 koševa i šest skokova, te Marko Jeremić sa 25 koševa, dok su kod Cibone najefikasniji bili Dominic Gilbert sa 17 koševa, Damir Markota sa 12 koševa i pet skokova, te Karlo Uljarević sa 11 koševa i pet asistencija.

Treći hrvatski predstavnik u ABA ligi Zadar u nedjelju gostuje u Ljubljani kod Olimpije.

Na ljestvici vodi Crvena zvezda s tri pobjede, Cedevita ima pobjedu i dva poraza, Zadar je izgubio prve dvije utakmice, dok Cibona ima tri poraza.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider