Košarka
SPORTOVI
Košarka
Izgubili od Turske

Hrvatska u dramatičnoj završnici poražena na startu Eura

Mlada hrvatska košarkaška reprezentacija porazom je otvorila Europsko U20 prvenstvo u estonskom Tallinnu. Izabranici Damira Milačića sa tijesnih su 74-73 izgubili od Turske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je košem Henrika Širka 11 sekundi prije kraja povela 73-72, da bi pet sekundi prije kraja Ahmet Tuncer dvicom donio Turcima pobjedu. Pokušao je Širko sa zvukom sirene pogoditi tricu, ali nije uspio.

U hrvatskim je redovima najbolji bio Matej Buovac sa 20 koševa i 4 skoka. Po 13 koševa su ubacili Domagoj Samac i Marko Ramljak, s tim da je Samac uknjižio i 10 skokova. Posljednji hrvatski dvoznamenkasti igrač bio je Širko sa 11 koševa.

Kod Turaka je najefikasniji sa 17 koševa bio Berkay Candan, dok je strijelac pobjedničkog koša Tuncer završio s 11 koševa na kontu.

Hrvatska je na ovom Europskom prvenstvu smještena u skupini B, a osim Turske, protivnici će joj biti još Ukrajina, Crna Gora i Švedska. Sljedeću utakmicu igramo već sutra protiv Ukrajine, a u drugi krug idu tri prvoplasirane momčadi.

Pred ovu reprezentaciju nisu postavljena velika očekivanja, a neuspjehom se ne bi proglasio niti ostanak u A diviziji (među 13 prvoplasiranih). (TS) 

Europsko košarkaško prvenstvo U20, divizija A:

skupina B, 1. kolo:

Hrvatska - Turska 73-74

Ukrajina - Crna Gora (kasnije)

Redoslijed: 1. Turska 1-0, 2. Ukrajina 0-0, 3. Crna Gora 0-0, 4. Švedska 0-0, 5. Hrvatska 0-1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider