Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dvojac u velikoj formi

Hrvatska noć u NBA ligi: Slavonsko kolo se plesalo u Los Angelesu

Obojica hrvatskih košarkaša pružila su odličnu partiju, ali na kraju je ipak slavio kapetan reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slavonsko kolo plesalo se u noći s petka na subotu u Staples Centru. Clippersi Ivice Zupca svojim su gledateljima pripremili večer hrvatske baštine baš kada je u goste stigao Bojan Bogdanović sa svojim Jazzom.

"Pa lijepo je vidjeti sve te kockice na tribinama, naše zastave. Stvarno sam ponosan što sam bio dio ovoga", izjavio je Bojan Bogdanović.

"Ovo mi je četvrta godina, nikad još nije bila hrvatska večer i stvarno sve ove kockice na tribinama, gdje god sam se okrenuo - podsjeća me malo na kući. Bilo je stvarno super igrati", prepričao je Zubac.

Da su uživali u igri - pokazuju i njihove brojke. Zubac je odigrao ponajbolju utakmicu sezone s 15 poena i 12 skokova, dok je Bogdanovićevih 17 koševa pomoglo Jazzu da stigne do vrijedne gostujuće pobjede.

gol expired Bogdanović i Jazz srušili Clipperse usred Los Angelesa, Zubac odigrao najbolje minute sezone divider

"Mislim da igram svoju najbolju sezonu u karijeri, u ekipi sam koja će se vjerojatno boriti da u play-offu što dalje dogura, u dobroj sam situaciji - kažem opet dobra sredina za mene", zadovoljno će Bogdanović.

Bogdanović o All Staru: Znamo kako tretiraju nas iz manjih država

Trenutno je na prosjeku od 21 poena po susretu, pa smo ga pitali - nada li se možda i nastupu na All Staru?

"Pa dobro, daleko je još All Star. Znamo kako tretiraju nas iz manjih država. Ja se nadam da ću nastaviti sa dobrim igrama, a sada da li ću dobiti taj poziv ili ne - to je na nekom drugom."

Poziv Jerrya Westa početkom godine sa zadovoljstvom je prihvatio Ivica Zubac i preselio u manje blještavu polovicu LA-a. No dolaskom Kawhija Leonarda i Paula Georga Clippersi su preko noći postali glavni favoriti za naslov, pa 22-godišnji centar nije nezadovoljan s 20-ak minuta po susretu u kojima prosječno ubacuje osam i pol koševa i hvata gotovo sedam skokova.

"Mislim da imam dobre brojke s obzirom na koje minute dobijam. Svi igrači žele više igrati, tako i ja, ali sretan sam što startni sam centar u jako dobroj ekipi. To su vrijedne minute. Mislim da puno učim i mislim da ima još dosta godina do mog najvećeg nivoa u karijeri i kad to dođe bit ću spreman za velike minute i velike brojke", optimistično će Zubac.

Zubac: Vjerujem u plasman na Olimpijske igre

Baš takve brojke obojice trebat će Hrvatskoj krajem lipnja u Splitu, gdje će reprezentacija imati priliku izboriti Olimpijske igre. Na putu do Tokija stoje - Rusija, Njemačka i Meksiko.

"Nakon dugo, dugo godina Split će imat priliku da ugostiti košarkašku reprezentaciju. Ja se nadam punoj Spaladium Areni, da će nas podržati. Imamo jako tešku grupu, dobili smo te Nijemce iz četvrtog pota koje smo htjeli izbjeći, ali kažem - uz prepunu Arenu mislim da se možemo potući za te Olimpijske igre", kaže popularni Babo.

"Naravno da vjerujem u plasman. Mislim da je ždrijeb dobar, mislim da se mi ne bi trebali nikoga bojati, da imamo jako dobru ekipu na čelu s novim trenerom i stvarno mislim da ako se spremimo dobro da možemo pobjedit svakoga i da ćemo ići na Olimpijadu", slaže se Zubac.

Ako je itko zaslužio još jednu šansu za veliki rezultat s Hrvatskom - onda je to Bojan Bogdanović, kapetan u punom smislu te riječi i član NBA elite prema kojoj polako, ali sigurno korača i Ivica Zubac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider