Košarka
SPORTOVI
Košarka
Mogući scenariji

Hrvatska i s pobjedom može na Španjolsku: Pogledajte kalkulacije za osminu finala!

Hrvatska košarkaška reprezentacija nije imala snage igrati s organiziranim i iskusnim Grcima te je poražena sa 65:76, ali niti u jednom trenutku nije imala nikakve šanse…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Porazom od Grčke doveli smo se u situaciju da Portoriko jednostavno moramo pobijediti. U suprotnome, to bi bio neviđeni debakl. Računajući na to da će se naši košarkaši pribrati i svladati Portorikance, pozabavili smo se time na koga bi mogli ići u osmini finala.

Nešto je trulo u hrvatskoj reprezentaciji: Barem jedan igrač zatražio ostavku Repeše?

Posljednje mjesto u skupini definitivno nas vodi na Španjolsku, što bi bio najgori mogući scenarij. Ukoliko Argentinci pobijede Grke, a Senegalci Filipince, nas pobjeda vodi na četvrto mjesto i Španjolsku u osmini finala.

Ukoliko Grci pak pobijede Argentinu, a Senegal dobije Filipine, u tom slučaju bi bili treći i izbjegli Španjolsku u eventualnom četvrtfinalu. U osmini finala čekao bi nas Brazil.

Ako bi Argentinci dobili Grke, a Senegal izgubio od Filipina, mi bi pobjedom ponovno bili treći i išli na Brazil. U oba slučaja zatvorio bi se krug između tri reprezentacije u kojem je Argentina ispred nas jer ima najbolju koš razliku.

Ukoliko bi Senegal izgubio od Filipina, a Argentina od Grčke, pobjedom bi skočili na drugo mjesto i u osmini finala išli na Francusku, a u slučaju prolaza u četvrtfinalu na Španjolsku.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider