Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sjajno krenuli, ali...

Luda potjera nije uspjela: HRVATSKA ispala sa SP-a!

Hrvatski košarkaši završili su sa svojim nastupom u Španjolskoj...

Hrvatska je izgubila od Francuske 64:69 u osmini finala SP-a u Španjolskoj te je ovim porazom završila svoj nastup na smotri najboljih košarkaša svijeta.

Bogdanović i Tomić nisu mogli sami: 'Ovo je neuspjeh!'

Francuzi su u zadnjim minutama odbili završni nalet naših košarkaša i izborili četvrtfinale što je rasplet koji nikako nije bio predvidiv nakon furiozne prve četvrtine.

Naime, Hrvatska je fantastično otvorila utakmicu, obrana je u prvih 10 minuta bila sjajna i uvodna dionica dobivena je na krilima Bojana Bogdanovića s 15:7. Totalno suprotna slika u drugoj četvrtini, kada Francuzi uzvraćaju jednakom mjerom i s poenom prednosti odlaze na poluvrijeme (23:22). Ovaj raritetan rezultat za prvo poluvrijeme s iznimno malo koševa najviše govori o lošoj napadačkoj igri obaju reprezentacija, jer obrane su bile daleko od savršenog, ali je s obje strane (Francuska u prvoj, Hrvatska u drugoj četvrtini) promašeno dosta čistih šuteva.

Treća četvrtina donijela je totalni raspad sistema u hrvatskoj igri - u obrani je curilo na sve strane (Gelabale je redao trice), a u napadu se u previše navrata igralo jedan na pet, bez neke smislene akcije. Ne čudi stoga što su Francuzi dvije minute prije kraja ove četvrtine imali enormnih 16 koševa prednosti (46:30), koje u posljednjim sekundama mini-serijom naši smanjuju na, činilo se, dohvatljiv zaostatak.

S dva raspoložena igrača ne može se dobiti nikog ozbiljnog

Malo po malo Hrvatska je topila prednost Francuske u zadnjoj četvrtini, unatoč nekim katastrofalnim potezima (Rudež dva napada potrošio nakon par sekundi bezuspješnim šutevima za tricu). Vidljivo je bilo da je panika zahvatila Batuma, Fourniera i društvo, a na ulasku u zadnju minutu Francuska je imala sedam koševa prednosti (66:59). Međutim, 52 sekunde prije kraja Bogdanović pogađa tricu. Nakon toga smo se obranili, a ostalo je bilo 20 sekundi još kada Bogdanović promašuje šut za tri poena kojim bi stigli u vodstvo. Nakon toga naši su pokušali brzim prekršajima izvesti preokret, ali nije išlo...

Sjajni Bojan Bogdanović je s 27 koševa i šest skokova bio prvo ime utakmice, a odlično ga je pratio i Ante Tomić sa 17 poena i šest skokova. Ostali igrači nisu bili ni približno na tom nivou i to je sigurno jedan od razloga poraza. Francuze, pa makar bili i bez Parkera, ne može se dobiti s dva raspoložena igrača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider