Košarka
SPORTOVI
Košarka
Samopouzdano ili bahato?

Hezonja na upit je li gledao Messija: Neka on dođe gledati mene!

Mladi hrvatski košarkaš Mario Hezonja navršio je danas 20 godina i to je proslavio s vrlo zanimljivom izjavom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U razgovoru sa španjolskim novinarom Gonzalom Vazquezom Hezonja je pokazao s koliko samopouzdanja raspolaže.

"Jesam li gledao Messija? Neka Messi dođe gledati mene!", bio je odgovor igrača Barcelone.

Ovakav odgovor, bio u šali ili ne, fascinira, ali istovremeno malo zabrinjava. Dubrovčanin je veliki talent, jedan od najvećih od hrvatske samostalnosti, ali samopouzdanje s kojim raspolaže na i izvan terena bi ipak trebalo malo više kontrolirati i usmjeravati.

Uzmimo za primjer aktualnog NBA prvaka sa San Antonijem Tonyja Parkera, koji je u najjaču ligu svijeta 2001. godine stigao kao 'divljak'. Šutirao je iz svih mogućih pozicija, a na kraju je imao postotak šuta od svega 41.9 posto iz igre (najmanje u karijeri). U prvoj je sezoni upisivao u prosjeku 4.3 asistencije (najmanje u karijeri) i svega 9.2 poena po susretu (najmanje u karijeri).

Gregg Popovich bio je trener koji ga je primirio, te u konačnici usmjerio prema četiri prstena NBA prvaka.

Da ima 'manjih' problema s autoritetima Hezonja je pokazao i na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj prošle godine, kada je javno izrazio svoje nezadovoljstvo zbog male minutaže u reprezentaciji, u kojoj je bio najmlađi član.

Bila bi prava šteta da zbog svog ipak malo prebahatog stava završi kao talent koji je obećavao, ali nikada nije ispunio svoj puni potencijal.

Recimo i da je Hezonja u svojoj prvoj pravoj sezoni Endesa lige nastupio u 21 utakmici, te da je na prosjeku od 5.6 poena, dva skoka i 1.4 asistencije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider