Košarka
SPORTOVI
Košarka
jedni od favorita Eurobasketa

Grčka s 20 razlike pobijedila Makedoniju i poslala poruku Hrvatskoj

U drugom susretu 1. kola skupine C EuroBasketa koja se igra u Zagrebu Grčka je uvjerljivo sa 85-65 (23-16, 15-15, 21-19, 26-15) svladala Makedoniju.

Grčka je opravdala status favorita i pobijedila Makedoniju u zagrebačkoj Areni 85:65. Grci sljedeću utakmicu igraju u nedjelju protiv domaćina Hrvatske od 21 sat.

FOTO Košarkaško ludilo u Zagrebu: Dvoboj grčkih i makedonskih navijača u Areni

Eurobasket 2015

Makedonija je otvorila dvoboj vodstvom 7-1, kad je grčki izbornik Katsikaris minutom odmora prekinuo tu seriju i pokrenuo svoju momčad. Grčka je strogo kontrolirala događaje na terenu, a u posljednjoj četvrtini i potpuno nadigrala Makedonce bez velikog i nepotrebnog utroška energije. Treba reći da je i makedonski izbornik Marijan Srbinovski u posljednjoj dionici odmarao glavne igrače za nedjeljni dvoboj s Nizozemskom, u kojem će Makedonci tražiti svoju priliku za pobjedu koja bi im donosila izglede u borbi za plasman u drugi krug.

Grčki izbornik Fotsis Katsikaris bio je zadovoljan izvedbom svoje momčadi, iako nismo vidjeli Grčku u najboljem izdanju.

"Prva utakmica uvijek nosi nervozu i važno je startati pobjedom. Bilo je pogrešaka, ali nismo gubili strpljenje. Imali smo dobru ravnotežu unutarnje i vanjske igre i mogu biti zadovoljan", rekao je Katsikaris priznajući da je utakmicu protiv Makedonije vodio misleći i na ono što ga čeka u nedjelju protiv Hrvatske.
"Rotacije se nešto što sam činio kroz cijelo pripremno razdoblje. Imamo kompletnu momčad i želim da svi budu spremni. Dobro smo rasporedili minute, nisam morao nikoga pretjerano trošiti. Uz pobjedu, to je još jedan dobitak iz ove utakmice."

Razigravač Nick Calathes u nedjelju očekuje veliku utakmicu.

"Očekuje nas teža utakmica nego što je bila današnja. Nadam se da će dvorana biti puna. Hrvatska na svakoj pozciji ima jako dobre igrače. Mislim da je to ključna utakmica u skupini. Bit ćemo spremni", najavio je Calathes.

Izbornik Katsikaris nije želio ulaziti u dublje analize hrvatske igre, ali je i on istaknuo veliku kvalitetu Perasovićeve momčadi.

"Bit će to velika utakmica, jer je Hrvatska odlična, a i igraju pred svojim navijačima. Gledao sam ih u svim pripremnim utakmicama. Talentirani su, imaju odličnu ravnotežu unutarnje i vanjske linije, zapravo imaju sve. Posebno bih istaknuo Antu Tomića, jednog od najboljih europskih centara. Bit ćemo spremni suprotstaviti im se", zaključio je grčki izbornik.

MAKEDONIJA - GRČKA 65-85 (16-23, 15-15, 19-21, 15-26)

Arena Zagreb. Gledatelja: 2500. Suci: Lottermoser (Njem), Silva (Por), Putenko (Rus).

MAKEDONIJA: Brckov, Ilievski 5, Sokolov, Kostoski 20, V. Stojanovski 13, D. Stojanovski 5, Simonovski 6, Mladenovski, Trajkovski 6, Gjuroski 3, Hendriks 2, Samardžiski 5

GRČKA: Bourousis 16, Zisis 3, Spanoulis 10, Calathes 7, Perperoglou, Sloukas 9, Kaimakoglou 2, Koufos 11, Printezis 18, Papanikolaou, Mantzaris, Antetokounmpo 9

 

Jeste li zadovoljni pobjedom i igrom košarkaša protiv Slovenije?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider