Košarka
SPORTOVI
Košarka
curry dominirao

Warriorsi razbili Spurse i nastavili lov za rekordom: Popovich najavio 'osvetu'

Golden State Warriorsi pobijedili su u prvom od posljednja dva obračuna protiv San Antonio Spursa u završnici regularnog dijela sezone NBA lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golden State Warriorsi pokazali su pobjedom protiv San Antonio Spursa (112:101) cijelom košarkaškom svijetu da su posljednje dvije domaće utakmice i dva teška poraza od Bostona (106:109) i Minnesote (117:124) bili samo loš dan ' u uredu'. Lov na rušenje rekorda Chicago Bullsa iz sezone 1995./1996. i dalje je otvoren.

U goste Warriorsima došli su najveći konkurenti u ligi, momčad koja ove sezone nema niti jedan domaći poraz, koja je prije dolaska u Oakland imala samo 12 poraza u cijelom prvenstvu i koja je 64. pobjedom srušila klupski rekord po broju istih. Nemale su to stvari, Spursi su osvajali naslove prvaka pet puta u posljednjih 17 sezona, imaju iskustvo, trenera Gregga Popovicha koji ima košarku u "malom prstu"... i željeli su srušiti Dubse.

No sve je bilo gotovo prije nego je zapravo i počelo, baš kao u prvoj njihovoj utakmici u Oaklandu ove sezone. Tad je završilo 120:90 i u tom trenutku malo tko je vjerovao da se išta može napraviti protiv Stepha Curryja i društva. Ipak, malo su posustali, pokazali da su ranjivi i Spursi u naletu činili su se kao opasniji zalogaj. Uostalom, 20. ožujka su ih u svom AT&T Centeru pobijedili 87:79, a ključ je bila nevjerojatna obrana.

Već 11. travnja ćemo u novom srazu u San Antoniju vidjeti je li ta obrana, kao i pobjeda, bila iznimka ili su Spursi uistinu spremni nositi se s prvacima i nanijeti im deseti poraz te onemogućiti da budu bolji od Jordanovih Bullsa, ali i pokazati da će doigravanje biti mnogo napetije nego što se moglo činiti prije nešto manje od tri mjeseca.

 

Za tako nešto potrebna je još jednom obrana, koja nije bila nimalo loša ni ovaj put jer Curry je stao na 27 uz šut 11-19 iz igre, od toga 3-7 za tri poena. Ispod njegovog prosjeka od 30 po utakmici. Ali, zato je imao devet asistencija i skočio je pet puta, što znači da su igrali i drugi. Thompson je zaustavljen na 14 i dokazao je još jednom da se baš ne nosi najbolje sa Spursima, no Barnes je po tko zna koji put ove sezone pokazao koliko znači Warriorsima. Zabio je 21 i dodao tome osam skokova, Green je zabio 18 i skočio šest puta te asistirao sedam.

Dakle, "trpalo" se sa svih strana i San Antonio to nije mogao pratiti. Već na poluvremenu je bilo 12 razlike, a sredinom treće četvrtine okruglih 20 (87:67). Do kraja je to bilo samo čuvanje prednosti i odrađivanje posla.

A tako se nešto dogodilo jer su Spursi zaustavljeni u napadu, Kawhi Leonard je zabio 23, a drugi do njega bili su LaMarcus Aldridge (11) i David West (11). Tony Parker je stao na 10, Duncan na četiri, Ginobilli na šest, Green na devet... Slabi su Spursi bili i pod košem. Njihova visoka linija imala je ukupno devet skokova, Anderson je djelomično popravio dojam s 11, ali on je igrao samo 20 minuta.

Vidjet ćemo za tri dana ima li u Spursima, ali i Warriorsima, snage za odličan susret. Ulozi su visoki, jedni žele ostati neporaženi kod kuće i biti prvi u povijesti NBA lige koji su to uspjeli kroz cijeli sezonu, a drugi žele ostati na devet poraza i srušiti rekord za koji se smatralo da je nedodirljiv.

Recimo da je trener Spursa Gregg Popovich najavio kako neće u toj utakmici odmarati svoje najbolje igrače... Bit će vatreno!

Treba spomenuti i da je u pobjedi Minnesote protiv Sacramenta (105:97), Damjan Rudež odigrao svega minutu utakmice i ostao bez učinka.

NBA liga, četvrtak, rezultati:

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 112:101
Atlanta Hawks - Toronto Raptors 95:87
Houston Rockets - Phoenix Suns 115:124
Miami Heat - chicago Bulls 106:98
Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 97:105

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider