Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nakon produžetka

Francuska nakon drame izborila finale: Hrvatska sa Španjolskom za broncu!

U dramatičnom drugom polufinalu Eurobasketa košarkaši Francuske pobijedili su Španjolsku 75:72 nakon produžetka, te time izborili veliko finale protiv Litve...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U borbu za brončanu medalju upustit će se Hrvatska i Španjolska, što će biti i repriza prve utakmice koju su na ovom prvenstvu imali igrači Jasmina Repeše.

>> Hrvatska ostala bez finala: Litva nas bacila u borbu za broncu! 

>> Repeša: Mislio sam da možemo do kraja; Rudež: Moramo skupiti snage za medalju

Dvadeset minuta je Francuska izgledala kao reprezentacija koje ne samo da nije blizu finala, već je bilo upitno može li doći do pristojnog poraza od Španjolske. U prvih dvadeset minuta niti jedni, niti drugi napadački nisu odigrali gotovo ništa, no pogotovo je kriminalna u napadu bila Francuska. Zabili su Parker i društvo u 20 minuta samo - 20 poena (34-20).

No, u nastavku se igralo daleko raskošnije u napadu, a i krenula je pucačka serija s obje strane. Francuzi se nisu mogli zaustaviti pri šutu za tri poena, u drugom dijelu su pogodili devet od 11 dalekometnih šuteva.

Malo po malo topila se španjolska prednost, pa je dvije minute prije kraja, tricom Parkera, Francuska povela 64-63, drugi put na ogledu nakon 14-12. Napeta je bila sama završnica, kod 65-65, pa je prvo Parker izgubio loptu u napadu, a na drugoj je strani Calderon promašio tricu iz kuta za slavlje svoje momčadi.

Inače, Španjolska je donekle bezidejno igrala u napadu tijekom nastavka, a posebno u produžetku što je i platila porazom. Francuska je povela, potom je Antoine Diot slobodnim bacanjima održavao +4, a Španjolska na kraju nije uspjela izraditi normalan napad za tricu i produžetak. Okončano je sve 75-72 slavljem Francuza i plasmanom u finale Eurobasketa protiv Litve.

Još je jednom sjajan bio Tony Parker koji je ogled završio s 32 poena i šest skokova. Za tri je gađao 2-2, za dva poena 9-17 i 8-9 s linije slobodnih bacanja. Boris Diaw je dodao osam poena, osam skokova i tri asista, a spomenuti Diot 10 poena.

Na drugoj strani su najbolji bili Marc Gasol s 19 poena, devet skokova i tri blokade, te Rudy Fernandez sa 17 poena. (TS)

Eurobasket, polufinale:

Francuska - Španjolska 75-72, produžetak

Litva - Hrvatska 77-62

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider