Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sada po broncu

Repeša: Mislio sam da možemo do kraja; Rudež: Moramo skupiti snage za medalju

U finalu Eurobasketa u Sloveniji igrat će Litva, a ne Hrvatska. Litavski košarkaši su bili uvjerljiviji, dok našima preostaje borba za broncu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatskoj predstoji borba za brončanu medalju, a suparnik će biti poraženi u kasnijem, večernjem ogledu, u kojem se sastaju Španjolska i Francuska.

>> Hrvatska ostala bez finala: Litva nas bacila u borbu za broncu!

Nakon osam uzastopnih pobjeda, Hrvatska je u polufinalu odigrala vrlo lošu utakmicu što je Litva iskoristila za uvjerljivu pobjedu.

''Mislio sam da možemo otići do kraja, ali mora se priznati da je pobijedila bolja momčad, atletski jača, što je iznimno važno za ovakav maratonski turnir. Mi smo bili fizički i mentalno potrošeni. No, sada imamo dan odmora da se pripremimo za susret koji donosi brončanu medalju", rekao je Jasmin Repeša.

S čime bi bili zadovoljni nakon Eurobasketa?

Ukupno glasova:

Bio je ovo sedmi međusobni susret Hrvatske i Litve na velikim natjecanjima, a svih sedam dobila je Litva.

''Litva je bila fenomenalna, puna energije u prvom poluvremenu, a mi smo se puno trošili u stizanju zaostatka. Imali su više energije, no medalja je u pitanju i moramo pronaći snage, volje i energije da dobijemo utakmicu za broncu'', rekao je Damjan Rudež, a Bogdanović komentirao:

''Naša obrana nije bila na pravoj razini. Pustili smo stvarno mnogo otvorenih šuteva Kleizi i Mačiulisu, a oni su pogađali kao nikada dosad na ovom turniru.''

Hrvatska će igrati za brončanu medalju u nedjelju od 17.30. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider