Košarka
SPORTOVI
Košarka
'Ovo nitko nije očekivao'

Evo što je rekao predsjednik Šuker nakon blamaže košarkaša

Dan nakon ispadanja hrvatske muške košarkaške reprezentacije s EuroBasketa i visokog 59-80 poraza od Češke u osmini finala u Lilleu, predsjednik HKS-a Ivan Šuker je uoči povratka u Hrvatsku najavio je velike promjene.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Dogodilo se ono što nitko nije očekivao i moja isprika svim ljubiteljima košarke i onima koji su očekivali nekakav uspjeh. Nažalost, otišli smo na način koji nije nimalo lijep, ali je takav kakav je. Ako želite napraviti dobre temelje za budućnost, onda morate dobro proanalizirati ono što se dogodilo, a ja mislim da su korijeni dublji. Treba posložiti stvari, a i savez na sasvim drugačiji način, pogotovo stručni dio. Imamo potencijal, tradiciju i onda bismo konačno mogli doći do rezultata. Kad se vratim razgovarat ću s nekoliko velikih imena hrvatske košarke, pokušat ću sve one koji znaju, imaju iskustvo i žele pomoći uvesti u bilo koje tijelo u savezu. Mogli bismo formirati i neka nova tijela, ali bitno je da budu tu i pomognu, jer najgore je kada u komentarima vidite da su neki jedva dočekali novi neuspjeh. To se u hrvatskoj košarci ne bi smjelo događati, moramo pokazati jedinstvo i nešto napraviti zbog klinaca koji postoje i ne smijemo ih izgubiti", rekao je Šuker.

Na pitanje je li se moglo bolje poraditi na promociji prvog kruga EuroBasketa tijekom kojega je Hrvatska igrala na domaćem terenu, u zagrebačkoj Areni, Šuker je odgovorio:

"Ne možete silom dovesti ljude u dvoranu, mora se stvoriti kultura dolazaka na utakmice".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider