Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Košarka
nada u prolaz živi

Velika pobjeda Cedevite: U Zagrebu pao turski velikan

Košarkaši Cedevite upisali su veliku pobjedu u sklopu 4. kola Topa 16 Eurolige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 4. kola E skupine TOP 16 Eurolige, košarkaši Cedevite su u KC Dražen Petrović pred 3,000 gledatelja pobijedili Anadolu Efes 84-80 (24-20, 23-27, 18-12, 19-21) ostavši u igri za plasman u četvrtfinale.

Hrvatski prvak je dočekao Efes s nizom od tri uzastopna poraza i bez Luke Žorića. Cedevita je prvo kod kuće teško poražena od Budućnosti VOLI, a nakon toga je došao poraz na gostovanju u Malagi, a zatim i poraz u Zadru. No, momčad Veljka Mršića je u trenucima kada je bilo najvažnije odigrala veliku utakmicu osvojivši dva važna boda. Cedevita i Anadolu Efes igrali su u istoj skupini i u prvoj fazi, a tada je svaka momčad odnijela pobjedu u gostima. Hrvati su slavili u Istanbulu, a Turci u Zagrebu.

Cedevita je odlično ušla u utakmicu, posebice Miro Bilan koji je u prvoj četvrtini zabio 10 koševa uz četiri skoka. Hrvatski prvak je u prvoj dionici imao i po šest koševa viška (18-12, 20-14), no Efes je smanjio na minus četiri (20-24). Na otvaranju druge četvrtine Efes se serijom 5-0 vratio u igru i do konca poluvremena gledali smo izjednačenu igru, pa se na odmor otišlo rezultatom 47-47. Treća dionica donijela je i najbolju igru Mršićeve momčadi.

Kod rezultata 49-49, Cedevita je serijom 14-1 pobjegla na velikih 13 koševa prednosti (63-50). Nažalost, turski sastav je do konca četvrtine smanjio na 65-59. Na otvaranju posljednje četvrtine Efes je serijom 10-2 stigao do vodstva 69-67 i činilo se kako će Turci ipak iz Zagreba ponijeti bodove. No, Mršićeva momčad je u minutama koje su slijedile hrabrom i pametnom igrom izdržala i u neizvjesnoj završnici dohvatila pobjedu.

Cedevitu su do pobjede predvodili Miro Bilan sa 16 koševa i sedam skokova, Marko Arapović sa 16 koševa i pet skokova, te Fran Pilepić i Luka Babić sa po 12 koševa. Kod Efesa, koji kao i Cedevita ima skor 2-2, najefikasniji su bili Derrick Brown sa 17, naš Dario Šarić sa 16 i Thomas Huertel sa 12 koševa.

Danas je odigran i susret između Lokomotiva i Panathinaikosa, a ruski sastav je na krilima Amerikanca s hrvatskom putovnicom Dontaye Drapera slavio 76-67. Draper je zabio 20 koševa, dok je Malcolm Delaney dodao 14 koševa i šest asistencija. U redovima grčkog sastava najefikasniji su bili James Feldeine sa 13, dok su Antonis Fotis i Vladimir Janković dodali po 12 koševa.

U petak su na rasporedu preostale dvije utakmice, a sastaju se Darušafaka - Fenerbahče, te Crvena zvezda - Unicaja.

Na ljestvici vodi Lokomotiv (3-1), ispred Fenerbahčea (3-0), Anadolu Efesa (2-2), , Cedevite (2-2), Unicaje (2-1), Crvene zvezde (1-2), Panathinaikosa (1-3) i Darušafake (0-3).

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider