Košarka
SPORTOVI
Košarka
Radošević zabio 18

Barca srušila Real u košarkaškom El Clasicu, četiri koša Tomića

U velikom španjolskom košarkaškom derbiju Barcelona je u susretu 11. kola F skupine TOP 16 Eurolige pobijedila Real Madrid 72-65 uz četiri koša i šest skokova hrvatskog reprezentativca Ante Tomića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barca je sjajno otvorila utakmicu i nakon prve četvrtine vodila je 25-4. Real je u nastavku susreta zaigrao daleko bolje i u trećoj četvrtini je smanjio na koš zaostatka (52-51). Na otvaranju posljednje dionice gosti su poveli (58-52), no Barca je tri minute prije kraja vratila vodstvo (61-60) i u neizvjesnoj završnici izborila pobjedu.

Barcelonu su do šeste pobjede u skupini kojom se poravnala s Realom, predvodili Stratos Perperoglou sa 20 i Tomaš Satoransky sa 17 koševa. Hrvatski reprezentativac Ante Tomić je za 20 minuta zabio četiri koša uz šest skokova. Kod Reala najefikasniji su bili Gustavo Ayon sa 16 i Felipe Reyes s 11 koševa.

Važnu pobjedu je ostvario i Brose Baskets koji je u borbi za četvrtu poziciju porazio Himki 84-79. Njemački sastav su do slavlja predvodili Bradley Wanamaker sa 25 koša i sedam skokova, te hrvatski košarkaš Leon Radošević s 18 koševa i četiri skoka. Kod Rusa najefikasniji je bio Aleksej Šved s 14 koševa.

U derbiju skupine F CSKA je u Moskvi pobijedio Laboral Kutxu Velimira Perasovića sa 90-78. Bio je to dvoboj dvije vodeće momčadi koje su uoči ove utakmice imale skor 7-3. CSKA se sada odvojio na vrhu. Domaćine su do pobjede predvodili Nando de Colo s 19, Cory Higgins s 18, te Miloš Teodosić i Andrej Voronševič sa po 17 koševa. U redovima španjolskog sastava najefikasniji su bili Adam Hanga sa 19 i Fabien Causeur sa 11 koševa.

Na ljestvici vodi CSKA (8-3) ispred Laboral Kutxe (7-4) , Real Madrida (6-5) i Barcelone (6-5).

Vodeći sastav skupine E Fenerbahče je u turskom okršaju pobijedio Darušafaku 77-69 upisavši i desetu pobjedu u skupini. Fener su do slavlja predvodili Ekpe Udoh s 18 koševa i šest skokova, te Luigi Datome sa 14 koševa. Kod Darušafake najefikasniji su bili Reggie Redding s 12 i Scottie Wilbekin s 11 koševa.

U drugom susretu iz Cedevitine skupine Panathinaikos je pobijedio Lokomotiv 84-79. Gosti su na poluvremenu imali pet razlike, no Pao je u nastavku susreta okrenuo rezultat. Presudila je posljednja četvrtina koju je atenski sastav dobio osam koševa razlike. U domaćim redovima najefikasniji su bili James Gist i Elliot Williams sa po 16 koševa. Goste su predvodili Matt Janning sa 16, te Victor Claver s 13 koševa. Amerikanac s hrvatskom putovnicom Dontaye Draper je zabio osam koševa za 22 minute.

U petak su preostale dvije utakmice iz ove skupine, a sastaju se Anadolu Efes i Cedevita, te Unicaja i Crvena zvezda. Na ljestvici vodi Fenerbahče (10-1) ispred Lokomotiv Kubana (7-4) i Panathinaikosa (7-4).

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider