Košarka
SPORTOVI
Košarka
Eurocup

Petrovićev Rytas u dramatičnoj završnici srušio Cedevitu u Zagrebu

Košarkaši Cedevite poraženi su u 2. kolu drugog kruga Eurocupa. U zagrebačkom Domu sportova Lietuvos Rytas je slavio s 84-83, pa sada obje momčadi imaju po jednu pobjedu i poraz u skupini P...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to dvoboj dvojice hrvatski stručnjaka i nekadašnjih suradnika: Jasmina Repeše na klupi Cedevite i Aleksandra Petrovića koji je odnedavno trener Rytasa. Slavio je na koncu Petrović, i sam nekadašnji trener Cedevite, čiji su košarkaši bili s(p)retniji u završnim sekundama. Darius Songaila je 23 sekunde prije kraja pogodio za 84-82, na drugoj je strani Allan Ray ubacio samo jednu slobodno bacanje, a u nastavku je Nolan Smith promašio šut za pobjedu.

U prvom poluvremenu loših obrana Cedevita je imala i 11 koševa prednosti (43-32), ali je na odmor otišla samo s plus četiri (50-46). Repešina je momčad bila bolja u trećoj četvrtini i osigurala si je ulaz u zadnju dionicu s vodstvom 70-63. Međutim, gosti su završnu četvrtinu otvorili serijom 10-0 i utakmica je ušla u neizvjestan finiš u kojem su se radovali Litavci.

Miro Bilan je za Zagrepčane ubacio 19 koševa, a Smith je dodao 16 uz četiri asistencije. U Petrovićevoj je momčadi Renaldas Seibutis postigao 17, a Martynas Gecevičius 16 koševa.

U drugoj utakmici skupine Bešiktaš je došao i do druge pobjede, kod kuće je bio bolji od Zaragoze sa 70-63. Odličan je kod pobjednika bio naš Tomislav Ružić sa 16 koševa, četiri skoka i asistencijom. Kod gostiju je, pak, najbolji bio Damjan Rudež s 14 poena, dvije uhvaćene lopte i tri asistencije. (TS)

Eurocup, 2. kolo:

Skupina P

Cedevita - Lietuvos Rytas 83-84

Beşiktaş - Zaragoza 70-63

Redoslijed: 1. Beşiktaş 2-0, 2. Cedevita 1-1, 3. Lietuvos Rytas 1-1, 4. Zaragoza 0-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider