Košarka
SPORTOVI
Košarka
Eurocup

Katastrofa: Deveti poraz Cibone u deset utakmica

Košarkaši Cibone oprostili su se od ovosezonskog natjecanja u Eurocupu novim, devetim porazom u desetom ogledu skupine A...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za kraj je Cibonu vrlo uvjerljivo, s +24 (92-68), pobijedio konačni pobjednik skupine, talijanski Cantu. Cibona se dobro držala samo tijekom prve četvrtine koja je čak i završena vodstvom hrvatskog predstavnika 23-22, no do poluvremena je domaćin već imao 53-37 i time je još jednom Cibonina europska priča dobila negativan kontekst.

Kod Cibone je jedino zadovoljio Dario Šarić s 22 poena i 12 skokova. Marin Rozić je dodao devet, a po osam su poena postigli Blassingame, Jagodik i Strawberry.

Cibona je tako s omjerom 1-9 završila kao posljednja u skupini A.

Od ostalih utakmica izdvojimo dobru igru Damjana Rudeža u pobjedi njegove Zaragoze na domaćem parketu protiv Gravelinesa od 86-73. Rudež je postigao 12 poena uz odličan šut: 2-2 za dva poena, 2-3 za tri i 2-2 s linije slobodnih bacanja. Zaragoza je kao drugoplasirana prošla dalje iz skupine D.

Bilbao Basket je na svom parketu pobijedio Oldenburg 90-84, te je kao treći iz skupine B prošao dalje (i Cedevita se probila dalje iz te skupine). Damir Markota je za Bilbao ubacio devet poena uz četiri skoka i jednu asistenciju. Gađao je 0-1 za dva, 2-4 za tri i 3-4 s linije slobodnih bacanja.

Fran Pilepić je, pak, dodao dva poena uz dva skoka i asistenciju, dok Zoran Vrkić nije igrao. (TS) 

Eurocup, 10. kolo skupine A:

Cantu - Cibona 92-68

Artland - Nymburk 58-77

Oostende - Le Mans 79-70

Redoslijed: 1. Cantu 8-2, 2. Oostende 8-2, 3. Nymburk 6-4, 4. Le Mans 5-5, 5. Artland 2-8, 6. Cibona 1-9.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider