Košarka
SPORTOVI
Košarka
Slavlje u Zaragozi

Odlična Cedevita pobjednički startala u drugi krug Eurocupa

Košarkaši Cedevite pobjednički su startali u drugi krug Eurocupa. U 1. kolu skupine P hrvatska momčad je slavila kod Zaragoze 75-67...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od početka se Cedevita hrabro postavila kod španjolske momčadi, te je vodila od početka do kraja. Na poluvremenu je bilo 44-33 za Repešine igrače, koji su u napadačkom smislu kiksali samo u trećoj četvrtini. Naime, u svakoj je dionici Cedevita zabila 20 poena i više, osim u tom dijelu ogleda (tek deset poena Cedevita), ali domaćin to nije iskoristio za preokret.

U posljednjoj je četvrtini Cedevita rutinski čuvala vodstvo i na kraju ostvarila veliku pobjedu.

Najbolji su kod Cedevite bili Allan Ray sa 17 poena, četiri skoka i asistencije, te Goran Suton i Jusuf Nurkić sa po 14 poena.

Kod domaćina je hrvatski košarkaš Damjan Rudež bio sa 17 poena drugi strijelac momčadi. Upisao je tri asistencije, te šut 4-9 za dva poena i 3-6 za tri poena.

U drugom ogledu skupine se igralo drugačije, a Beşiktaş je sa čak 103-101 slavio kod Lietuvos Rytasa, momčadi koju vodi hrvatski trener Aleksandar Petrović. Kod gostiju je Tomislav Ružić zabio četiri poena uz dva skoka. (TS)

Eurocup, 1. kolo skupine P:

Zaragoza - Cedevita 67-75

Lietuvos Rytas - Bešiktaš 101-103

Redoslijed: 1. Cedevita 1-0, 2. Beşiktaş 1-0, 3. Lietuvos Rytas 0-1, 4. Zaragoza 0-1.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider