Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ponoviti Istanbul i Milano

Dvije senzacije najbolja pozivnica: S NBA pojačanjem po još jedan veliki 'skalp'

Dvije uzastopne veličanstvene pobjede Cedevite u Euroligi iznenadile su i najveće optimiste...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cedevita je utišala Efes u Istanbulu te srušila Repešin Milano. Dvije gostujuće pobjede zaredom kakve hrvatski predstavnik u Euroligi nije vidio dugo vremena. Mršićeva momčad odigrala je, uz domaću utakmicu protiv Zvezde, dvije najzrelije utakmice sezone. Pokazala je karakter i pobijedila na gostovanjima gdje nitko nije ni očekivao da će uzeti bodove. I to bez Luke Žorića.

Tko bi rekao da će Cedevita nakon uvodna dva poraza biti na omjeru 2-2 i kod kuće tražiti priliku za treći veliki 'skalp' u Europi. Istanbul i Milano napustilo se sa smiješkom na licu ponajviše zahvaljujući sjajnom centru Miri Bilanu i svestranom Luki Babiću, ali treba spomenuti i dvojicu Amerikanaca bez kojih bi to bilo teško ostvarivo, Jacoba Pullena i Jamesa Whitea.

Ohrabljuje dobra igra

Bilan i Pullen su najviše vukli protiv Efesa, gdje se zagrebački sastav držao sve do završnice kada je i došlo do senzacionalnog preokreta. Upravo je Pullenov preporod u posljednje vrijeme podigao igru Cedevite. Tamnoputi playmaker izrazito je hladnokrvan u završnicama i nerijetko zna stvoriti višak u napadu. S druge strane, Bilan je u odsustvu Žorića odradio lavovski posao pod košem.

U Milanu se priključio i James White, koji je nadomjestio jedno lošije Pullenovo izdanje. No, obrana je ponovno bila na visini zadatka i iskoristilo se ponuđeno. Sada ni top 16 ne izgleda nedostižno. Ne ukoliko Cedevita bude zadržala svoj nivo igre. S obzirom na jačinu protivnika, a zahuktala Laboral Kutxa to definitivno jest, nije nemoguće da se izgubi i uz dobru igru. Ali ohrabljuje činjenica da je hrvatski prvak do nedavnih podviga stigao momčadskom igrom. Nešto što će im trebati i za Perasovu družinu.

Laboral Kutxa u sjajnoj formi

Laboral je dobio tri u nizu, a Ioannis Bourousis i Darius Adams su po svaki odnijeli nagradu MVP-a tjedna u Euroligi. Perasovićeva momčad je među najboljim napadačkim ekipama ove sezone. Prosječno zabija preko 90 poena po utakmici, a ima i vrlo respektabilnu obranu s velikim brojem blokada i ukradenih lopti. Bit će to još jedan težak ispit za hrvatskog prvaka, ali ne i nemoguća misija.

Za Cedevitu će važno biti popraviti šut za tri poena, a tu će najviše trebati pridonijeti Pilepić i Pullen. Klučja bitka vodit će se pod košem, gdje će Bilan i nadareni Arapović imati neugodne Bourousisa i Tilliea. Grčki centar igra u fenomenalnoj formi i trenutno je u vrhu Eurolige po svom učinku, a poznato je kako ima mekanu ruku. Međutim, ni Bilan nije daleko. U zadnjih devet euroligaških utakmica zabio je dvoznamenkast broj koševa.

Mršić bi pomoć mogao dobiti u novopridošlom pojačanju iz NBA-a Henryju Walkeru. Bivši igrač Heata trebao bi donijeti veću rotaciju, a u Cedeviti će se ujediniti s bivšim suigračem sa sveučilišta Kansas State Jacobom Pullenom. Nadamo se na obostranu korist. Trebat će i podrška s tribina, a bolju pozivnicu od dvije senzacionalne pobjede navijači nisu ni mogli dobiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider