Košarka
SPORTOVI
Košarka
Izvanserijski talenti

Dream Team ne mora brinuti za budućnost: Irving i Davis potvrdili klasu

Četverodnevno lasvegaško okupljanje najdarovitijih američkih košarkaša iz NBA lige, od kojih će one najbolje nacionalni košarkaški savez (USA Basketball) unovačiti u Dream Team u godinama koje dolaze, završilo je ekshibicijom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dvoboju Bijelih, koje je vodio trener New Orleans Pelicansa Monty Williams, i Plavih (Tom Thibodeau, Chicago Bulls) prvospomenuta je momčad slavila s uvjerljivih 128-106.

Do pobjede ju je vodio playmaker Cleveland Cavaliersa Kyrie Irving, prvi izbor NBA drafta 2011. godine, koji je ubacio 23 poena uz sedam asistencija. Pratili su ga Jrue Holiday (12p, 5a, 7s) i DeAndre Jordan (10k, 9s).

Kod poražene je momčadi najbolji dojam ostavio Anthony Davis, prvi izbor drafta 2012. godine, inače centar Pelicansa, s 22 koša i sedam skokova. Krilni igrač Golden Statea Harrison Barnes pratio ga je s 18 poena.

Utakmicu je iz gledališta pratio izbornik Dream Teama Mike Krzyzewski. Premda nije izvjesno da će bilo tko od igrača koji su sudjelovali u četverodnevnom programu nastupiti za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj idućeg ljeta, Davis i Irving oduševili su glasovitog izbornika.

''Obojica su izvanserijski talenti i, kao takvi, i iznimno laki za treniranje. Da, bili su najbolji na parketu. U budućnosti ćemo od njih očito imati mnogo koristi'', rekao je Krzyzewski.

Mlađe kolege na parketu, a posebice Davisa, koji im je bio suigrač u pohodu na zlatnu olimpijsku medalju u Londonu prošlog ljeta, s ruba igrališta pratili su Chris Paul i Carmelo Anthony, aktualni reprezentativci i ponajbolji košarkaši lige. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider