Košarka
SPORTOVI
Košarka
a bio je 35. pick drafta...

VIDEO NBA liga ne pamti ovakve brojke od Wilta Chamberlaina

Draymond Green još je jednom ostvario brojke kakve NBA liga nije vidjela od 60-ih godina prošlog stoljeća i legendarnog Wilta Chamberlaina...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Golden State Warriorsa nastavili su pohod prema najboljem omjeru pobjeda i poraza u regularnom dijelu NBA sezone. Momčad Stevea Kerra slavila je na gostovanju kod New York Knicksa 116:95, a u toj je pobjedi Draymond Green ponovno stao uz bok legendarnom Wiltu Chamberlainu.

NBA liga od 1967. godine i spomenutog Chamberlaina nije doživjela da košarkaš upiše savršeni 'triple double' s najmanje pet šuteva iz igre kao što je to noćas napravio Green. Krilni centar Warriorsa upisao je 20 poena, 10 skokova i 10 asistencija, a pritom nije promašio nijedan šut iz igre (pogodio dvije trice). Sličnu je stvar napravio i lani krajem studenog, kada je također upisao 'triple double', nije imao promašaj iz igre, ali je uputio svega četiri šuta prema košu.

Wilt Chamberlain je u karijeri imao tri savršena 'triple double', dok je Green trenutno na dva. Kako trenutno igra, košarkaš Golden Statea mogao bi do kraja sezone uhvatiti Chamberlaina, moguće ga i prestići. Podsjetimo i da je Green sredinom prosinca postao tek treći košarkaš u posljednjih 40 sezona koji je na jednoj utakmici zabilježio najmanje 20 poena, 10 skokova, pet asistencija, pet ukradenih lopti i pet blokada. Prethodno je to uspjelo Hakeemu Olajuwonu i Derricku Colemanu.

Za one koji ne znaju vrijedi podsjetiti da je Green 25-godišnjak koji je 2012. godine bio čak 35. pick druge runde NBA drafta. Još početkom prošle sezone govorili su mu da nema šut izvana i da ne zbog svoje visine ne može igrati pod košem.

Recimo i da je jedini pored Greena koji je upisao savršeni 'triple double' u posljednjih 30 godina Bo Outlaw (sezona 1999/2000). No, on je ubacio svega četiri koša iz igre.

Warriorsi su stigli do uvjerljive pobjede premda je Stephen Curry zabio svega 13 koševa uz šut 5-17 iz igre. No, zato je briljirao Klay Thompson s 34 koša pri čemu je zabio pet trica iz šest pokušaja. Bila je to 44. pobjeda Warriorsa uz koje imaju i četiri poraza.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider