Košarka
SPORTOVI
Košarka
nitko ga 'nije htio'

NBA liga ovo nije doživjela 23 godine: Kakav 'monstrum'

Stephen Curry vođa je Golden State Warriorsa, međutim jedan drugi igrač je noćas preuzeo svjetla reflektora na sebe...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golden State Warriorsi ruše pred sobom sve rekorde, igraju najatraktivniju košarku današnjice, a igrači pritom u potpunosti uživaju. Momčad iz Oaklanda ima najbolji ulaz u sezonu od svih momčadi u povijesti NBA lige, 24:0, i na pragu je da sruši legendarne LA Lakerse koji su u sezoni 1971/1972 nanizali 33 uzastopne pobjede. Golden State Warriorsi su, računajući prošlu sezonu, na nizu od 28 pobjeda.

Kada govorimo o pobjedama Golden Statea uglavnom najviše spominjemo Stephena Curryja. Tako je bilo i u noći s petka na subotu kada je aktualni MVP lige u pobjedi kod Bostona nakon dva produžetka (123:119) upisao 38 poena, 11 skokova i osam asistencija. Međutim, još je jedan pojedinac ostvario nešto što NBA liga nije vidjela 23 godine!

Krilni centar Warriorsa upisao je 24 poena, 11 skokova, osam asistencija, pet ukradenih lopti i pet blokada. Draymond Green postao je tek treći košarkaš u posljednjih 40 sezona koji je na jednoj utakmici zabilježio najmanje 20 poena, 10 skokova, pet asistencija, pet ukradenih lopti i pet blokada. Prethodno je to uspjelo Hakeemu Olajuwonu i Derricku Colemanu.

Pune 23 godine NBA liga nije doživjela da jedan igrač upiše takav učinak na jednoj utakmici, a toga je Green bio svjestan nakon konferencije za novinare.

"Nikada još nisam bio dio tog kluba. Vjerujemo jedni u druge i to je naša najveća snaga. Ništa novo. Imamo osjećaj kao da ne možemo izgubiti utakmicu", rekao je Green.

Priča o 201 centimetar visokom 35. picku druge runde NBA drafta 2012. godine je uistinu posebna. U najjaču košarkašku ligu svijeta ušao je na mala vrata, a onda je u ljeto 2013. godine izgubio 10 kilograma i podigao svoju igru na novu razinu. Od prosjeka 6.2 poena, 3.9 skokova i 1.9 asistencija po utakmici Green je stigao do prosjeka 13.5 poena, 8.6 skokova i 7.1 asistencije. Warriorsi su pritom neporaženi - 24:0!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider