Košarka
SPORTOVI
Košarka
Real pregazio Albu

Double-double Tomića, Šarić vrlo dobar u porazu Efesa

Centar hrvatske košarkaške reprezentacije Ante Tomić sa 21 košem bio je najbolji strijelac u 68:70 porazu Barcelone na gostovanju kod Maccabija u Tel Avivu u 3. kolu skupine E TOP-a 16 Eurolige nakon kojega je njegov sastav pao na omjer 1-2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ante Tomić je za 21 ubačaj šutirao za dva 6-13, a slobodna bacanja 9-10 uz 10 skokova i jednu asistenciju, a vrlo je dobro odigrao i Mario Hezonja sa sedam poena (šut za dva 2-4, trica 1-3), a pridodao je i tri skoka i dvije asistencije. Kod Maccabija, koji je sada na omjeru 2-1, najbolji je bio Jeremy Pargo sa 20 ubačaja.

Upravo su Tomić i Hezonja s osam poena zaredom svoje momčadi, svaki po četiri, vratili Barcelonu u igru smanjivši zaostatak sa 58:66 na 66:68. No, Poljak Lampe propustio je zicer za poravnanje sedam sekundi prije kraja.

U drugom susretu večeri u skupini E berlinska ALBA je na svom parketu izgubila od madridskog Reala sa 61:79, a oba hrvatska igrača u njemačkoj momčadi, Leon Radošević i Marko Banić, postigla su po šest koševa uz šut za dva 2-5 i slobodna bacanja 2-2. Radošević je sakupio četiri, a Banić jedan skok. ALBA je na omjeru 1-2, a Real na 3-0.

Košarkaši Anadolu Efesa iz Istanbula u susretu su 3. kola skupine F pretrpjeli prvi poraz, izgubili su na svom terenu od CSKA iz Moskve sa 69:78 iako je hrvatski reprezentativac Dario Šarić pružio jako dobru partiju ubacivši 14 koševa uz tri skoka i jednu asistenciju. Šarić je do 14 koševa je stigao uz odličan šut od 3-4 za dvicu i 2-2 za tricu, a pogodio je i oba slobodna bacanja. Amerikanac s hrvatskom putovnicom u dresu Anadolu Efesa Dontaye Draper za 25 je minuta ubacio 10 poena (šut za dva 2-4, trica 2-4) uz dva skoka i jednu asistenciju.

Najbolji strijelac Anadolu Efesa bio je Stratos Perperoglu sa 17 ubačaja, dok su CSKA predvodili Nando De Colo sa 22 i Aaron Jackson sa 21 pogotkom.

Nakon tri kola CSKA je vodeći s tri pobjede, dok je Anadolu Efes pao na omjer 2-1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider