Košarka
SPORTOVI
Košarka
Prestigao Westa

Dirk Nowitzki postao 16. najbolji strijelac u povijesti NBA-a

Njemački košarkaš Dirk Nowitzki (35) postao je u noći s utorka na srijedu 16. najbolji strijelac u povijesti NBA lige, nakon što je vlastitim 15. poenom prestigao legendarnog Jerryja Westa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dallas je u Teksasu svladao Washington rezultatom 105-95, a Nijemac je u pobjedi sudjelovao s 19 koševa. Trica koju je ubacio u trećoj četvrtini označila je uspon na 16. mjesto vječite ljestvice strijelaca svih vremena NBA lige. Nowitzki je pretekao bivšeg igrača Los Angeles Lakersa Jerryja Westa, od kojeg sada ima pet poena više (25 197 – 25 192).

S obzirom da je najavio još dvije do tri sezone u NBA ligi, ukoliko ne bude ozljeda, Nowitzki bi mogao postati najbolji ne-američki strijelac u povijesti. Deveti na popisu strijelaca je Nigerijac Hakeem Olajuwon, bivši igrač Houstona i član Kuće slavnih, koji na svom kontu ima 26 946 poena. Ukoliko do kraja sezone (74 utakmice) bude bio na prosjeku od 21,3 koša, Nijemac će već u 2014. godini postati najbolji međunarodni strijelac u povijesti NBA lige. Trenutno je na prosjeku od 18,3 poena.

Sljedeći na popisu košarkaša koje će vjerojatno prestići po broju poena je još jedan legendarni igrač, Reggie Miller, koji je u svojoj karijeri upisao 25 279 poena. Vodeći i za Nijemca zasigurno nedodirljivi Kareem Abdul-Jabbar predvodi ljestvicu strijelaca s nevjerojatnih 38 387 poena. Jedina dvojica aktivnih igrača koji su ubacili više poena od Nowitzkog su Kevin Garnett (14., 25 310) i Kobe Bryant (4., 31 617). (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider