Košarka
SPORTOVI
Košarka
Opasnost za Warriorse

LeBron dobio pojačanje za obranu naslova: Potpisao trostruki All-Star

LeBron je dobio pojačanje koje je tražio za borbu s Golden State Warriorsima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Loša forma prvaka u siječnju je bila dovoljna za uzbunu u Clevelandu. Negativan omjer Cavaliersa je izbacio iz tračnica LeBrona Jamesa koji se javno požalio na nedostatak oružja za borbu s mega momčadi Golden State Warriorsa.

LeBron nije birao riječi i nakon šokantnog poraza od Pelicansa bez Anthonyja Davisa je rekao da „trebaju je*****g playmakera.“ Nakon odlaska Matthewa Dellavedove Cavsi su ostali samo na rookieju Kayu Felderu koji se nije pokazao dovoljno dobrom zamjenom za Kyrieja Irvinga.

Kraljeva želja je ispunjena

Prvaci su „prespavali“ trade deadline, ali su našli odlično pojačanje među slobodnim igračima. Cavaliersi su potvrdili da je njihov novi igrač 32-godišnji Deron Williams, trostruki All-Star i svojedobno ponajbolji playmaker lige.

On je sporazumno raskinuo ugovor s Dallas Mavericksima i pridružio se Cavsima u želji da osvoji naslov prvaka. Williams je klasični razigravač koji je u karijeri na prosjecima od 16.6 koševa i 8.2 asistencije, a ove je sezone za Dallas ostvarivao 13.1 koš i 6.9 asistencija.

Idealno pojačanje za Cavalierse

Williams je bio prisutan na domaćoj utakmici protiv Milwaukee Bucksa, a navijači Clevelanda su ga pozdravili bučnim aplauzom. Od njega se očekuje da predvodi drugu postavu, ali i da se dobro uklopi u petorku s Irvingom, „jedinicom“ orijentiranom na koševe kojih postiže 24.6 po utakmici uz „samo“ šest asistencija.

Bitan faktor u dovođenju Williamsa je bio Kyle Korver, njegov bivši suigrač iz Utah Jazza. Williams dobro poznaje i LeBrona s kojim je igrao za reprezentaciju SAD-a. Njegov odlazak iz Dallasa znači više minuta za Yogija Ferrella, autora jedne od najljepših NBA priča ove sezone.

Osim Williamsa, kao moguće pojačanje spominje se i njegov donedavni suigrač Andrew Bogut. On je u zamjeni završio u 76ersima s kojima se ubrzo dogovorio oko otkupa ugovora i trenutno je slobodan igrač na radaru mnogih ambicioznih momčadi. Osim Clevelanda, kao moguće destinacije iskusnog centra spominju se Houston i Boston.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider