Košarka
SPORTOVI
Košarka
Raspad nakon Srbije

Debakl mladih košarkaša: Hrvatska gubila od Kine i 35 koševa razlike!

Hrvatski košarkaši na osmom su mjestu zaključili nastup na Svjetskom U19 prvenstvu koje se igralo u Češkoj. U dvoboju za sedmo mjesto naša je reprezentacija poražena od Kine s 94-80…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Konačan rezultat skriva o kakvom se debaklu izabranika Dražena Brajkovića zapravo radi. Kinezi su, naime, na poluvremenu vodili s 50-26, a u trećoj su četvrtini u jednom trenutku poveli sa 70-35! Ti isti Kinezi su, inače, na ovom prvenstvu izgubili od SAD-a sa 113-57, od Srbije sa 76-50, a od Litve s 89-58…

Očito je u hrvatskim redovima nakon poraza od Srbije u četvrtfinalu došlo do potpunog raspada sustava. Nestalo je želje da se barem malo ublaži loš dojam, tako da je konačan rezultat osmo mjesto na natjecanju na koje su naši košarkaši došli kao jedni od favorita za zlato.

Dodajmo da je Dario Šarić u nedjelju igrao manje od pet minuta, a najefikasniji su u hrvatskom dresu bili Jakov Mustapić s 24 i Marin Marić s 18 poena. Kinu je s 33 koša predvodio Shang Gao. (TS)

Svjetsko prvenstvo košarkaša U19, utakmica za 7. mjesto:

Kina - Hrvatska 94-80

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider