Košarka
SPORTOVI
Košarka
Našao svoje mjesto pod suncem

VIDEO Damjan Rudež nakon 25. siječnja najbolji tricaš NBA lige!

Indiana Pacersi pohvalili su se podatkom kako je naš Damjan Rudež najbolji šuter za tri poena u NBA ligi nakon 25. siječnja…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Taj podatak i ne čudi toliko kad se uzme u obzir da je Rudež i u Europi bio među najbolji tricašima. U posljednje tri sezone svoje europske karijere šutirao je iznad 40 posto iza linije za tri poena. To je ujedno bio glavni razlog zašto ga je Indiana uopće i dovela.

No, nakon dolaska u NBA-a, hrvatski reprezentativac se prvih nekoliko mjeseci borio s prilagodbom na obranu i puno brži tempo te ritam utakmica. Ali od 25. siječnja sve je sjelo na svoje mjesto. 28-godišnji Rudež trenutno šutira 41 posto tijekom cijele sezone, što je najbolji postotak od svih novaka u ligi, a malo više iznad 50 posto nakon gore spomenutog datuma.

Prije nekoliko dana Rudež je na prvom mjestu najboljih tricaša nakon 25. siječnja prestigao Oklahominog Anthonyja Morrowa.

Međutim, njegova obrana zahtjeva još puno posla. Ako bi uspio zadržati konstantu u šutu i popraviti učinak u obrani, u bliskoj budućnosti bi mogao postati vrlo pouzdani dio klupe Pacersa. Zasad je ukupno 13. tricaš lige s tendencijom poboljšanja i dobivanjem još većeg povjerenja trenera Vogela.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider