Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zdovc čestitao

Čovjek 'iz sjene' zaustavio Slovence: 'Mi smo kolektiv! Napunite i danas Arenu'

Hrvatska košarkaška reprezentacija u gotovo do kraja ispunjenoj Areni Zagreb upješno je otvorila nastup na EuroBasketu i pobijedila Sloveniju sa 80-73...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od ključnih igrača na susretu bio je naš centar Luka Žorić, koji je maestralno zamijenio Antu Tomića kad je prvi hrvatski centar ušao u probleme s osobnim pogreškama. Žorić je ubacio 17 koševa, pokupio 4 skoka i ss 4 blokade zatvorio slovenske prodore pod koš.

"Ja to tako ne gledam. Mi smo ekipa, imamo zajedništvo. Svaki dan iskoči netko drugi. Treba podvući crtu. Pobijedili smo Sloveniju, bilo je teško, ali pokazali smo nešto što nam je donijelo pobjedu. Sigurno možemo bolje i nadam se da ćemo to pokazati već u nedjelju protiv odličnih Grka. Nadam se da uz punu dvoranu imamo šanse za još jednu pobjedu", rekao je Žorić koji je sjajno surađivao s bivišim klupskim suigračem Krunom Simonom koji je zablistao kad je Bogdanović završio u svlačionici, te sa 20 koševa, 6 skokova i 3 asistencije bio najbolji igrač Hrvatske.

Kvalitetnih je odluka nedostajalo u igri slovenske reprezentacije u čemu je izbornik Jure Zdovc pronašao uzrok poraza.

"Kad smo trebali biti pametni, napravili smo previše gluposti. Promašivali smo otvorene šuteve, oni su pogodili neke teške i tu je nastala razlika. Hrvatska je zasluženo pobijedila", zaključio je Zdovc čiju momčad u nedjelju očekuje dvoboj s Gruzijom koja je iznenađujuće poražena od Nizozemske.

Hrvatska u nedjelju (21 sat) ima još teži ispit nego što je bio subotnji, reprezentaciju Grčke koja s razlogom slovi za jednog od glavnih favorita.

Eurobasket 2015

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider