Košarka
SPORTOVI
Košarka
Cavsi dobili Minnesotu

Clippersima run 'n' gun derbi Zapada, Golden State zaustavio 76erse

U noći s ponedjeljka na utorak odigrane su četiri utakmice najjače košarkaške lige svijeta, NBA lige, a derbi večeri igran je u Los Angelesu gdje su Clippersi ugostili Houston Rocketse.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao što se moglo i naslutiti utakmica je obilovala koševima, a Clippersi su ubacili čak 19 više od gostiju iz Teksasa. Bilo je 137:118 za momčad Doca Riversa, koja je tako upisala treću pobjedu ove sezone, te nanijela Houstonu prvi poraz nakon uvodne tri pobjede.

Clippersi su bili preraspoloženi za osrednje Rocketse, kod kojih je Dwight Howard dočekan salvom žvižduka. Iako nikada nije bio Clippers, Howard je nosio dres Lakersa i igrao u ovoj istoj dvorani, ali samo jednu sezonu. Koliko je omražen u NBA ligi govori i činjenica da mu zvižde navijači mrskog Lakersova rivala!

Čak je sedam igrača Clippersa bilo dvocifreno po broju poena u sinoćnjoj utakmici, te su čak trojica ubacila preko 20. Najefikasniji je bio sjajni šuter J. J. Redick, koji je ubacio 26 poena i upisao tri skoka i pet asistencija. Kada smo kod asistencija Chris Paul ih je upisao najviše u dresu Clippersa (17), a uz to je pridodao i 23 poena. Ponovno su on i Blake Griffin imali vlastiti šou zakucavanja, a pridružio im se i DeAndre Jordan. Kod Rocketsa možda jedino vrijedi istaknuti učinak Omrija Casspija koji je ubacio 19 poena i uhvatio devet lopti pod obručima. James Harden je imao 0-7 za tricu, a kompletni Rocketsi tek 7-25!

U Philadelphiji je u četvrtoj utakmici sezone prekinut divan san u kojem su bili košarkaši 76ersa. Nakon tri uvodne pobjede u sezoni, između ostalog i nad NBA prvacima iz Miamija, Philadelphiju je prizemljio Golden State, jedan od glavnih favorita za najviše mjesto na Zapadu ove sezone. Bilo je 110:90 za goste, a bilo bi i daleko gore da trener Mark Jackson nije dao predah svojim najboljim igračima u posljednjoj četvrtini, koju je Philadelphija dobila rezultatom 25:12. Warriorsi su nakon tri četvrtine ubacili 76ersima nevjerojatnih 98 poena!

Najefikasniji je bio Andre Iguodala s 32 koša, te sa po tri skoka i asistencije, dok je Stephan Curry pridodao 18, baš kao i David Lee. Curry je pritom upisao triple double pridodavši još 10 skokova i 12 asistencija. Kod domaćina je rookie Michael Carter-Williams odigrao vrlo slabo, te je iz igre šutirao 4-17, izgubio je šest lopti, ali u konačnici upisao 18 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Spomenimo još i da je Cleveland prekinuo savršen niz Minnesote u novoj sezoni slavivši u svojoj Quicken Loans Areni s 93:92. Imali su Cavaliersi i po 20-ak poena prednosti tijekom utakmice, ali su u konačnici umalo ispustili sigurnu pobjedu. Naime, Minnesota je imala posljednji napad za pobjedu, 11 sekundi prije kraja, ali je pokušaj trice Kevina Lovea završio na obruču.

NBA liga, ponedjeljak:

Cleveland – Minnesota 93:92 (C. J. Miles 19k, 5s, 1a / Love 17k, 13s, 5a)

Philadelphia – Golden State 90:110 (Turner 18k, 7s / Iguodala 32k, Curry 18k, 10s, 12a)

Memphis – Boston 95:88 (Gasol 14k, 8s, 2a / Green 22k, 5s)

LA Clippers – Houston 137:118 (Paul 23k, 3s, 17a / Casspi 19k, 9s, 4a)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider