Na klupi Bostona Stevens je naslijedio Doca Riversa, koji je prešao u LA Clipperse. Zanimljivo je da je zvijezda Celticsa na odlasku, Kevin Garnett (37), godinu dana stariji od Stevensa, a u velikoj čistki u svlačionici posve će mu se vjerojatno pridružiti i 35-godišnjak Paul Pierce. Njihovo bi novo odredište trebali biti Brooklyn Netsi.

Celticsima je ovo prvi put da su angažirali sveučilišnog trenera od 1997. i Ricka Pitina, a prvi su put izabrali trenera bez ikakvog NBA iskustva od Alvina "Doggiea" Juliana 1948. godine.

''Iako je mlad, Brada vidim kao velikog vođu koji vodi svojim besprijekornim karakterom i snažnom radnom etikom'', rekao je između ostaloga generalni menadžer Celticsa Danny Ainge.

Iako detalji Stevensovog ugovora nisu objavljeni, američki mediji navode kako je riječ o šestogodišnjoj suradnji vrijednoj otprilike 22 milijuna dolara. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.