Košarka
SPORTOVI
Košarka
'To ne pripada - sportu'

Cedevita odgovorila na Zvezdinu žalbu zbog Vukovara

Uoči euroligaške utakmice između Cedevite i Crvene zvede došlo je do nepotrebnih poruka iz Beograda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, Cedevita se pridružila velikoj akciji prikupljanja sredstava za obnovu Vukovarskog vodotornja. To nije dobro sjelo prvom čovjeku Zvezde koji je nekorektno reagirao o svemu obavijestivši Euroligu. Nije dugo trebalo čekati ni na odgovor Cedevite.

Priopćenje predsjednika Mladena Vebera prenosimo u cijelosti:

''Povodom određenih reakcija u medijima i javnosti zbog nastupajućeg humanitarnog aspekta organizacije košarkaške utakmice 14. kola E skupine Top 16 faze Eurolige s Crvenom zvezdom Telekom, košarkaški klub Cedevita želi još jednom podcrtati kako je namjera donacije prihoda od karata s te utakmice za obnovu Vukovarskog vodotornja isključivo humanitarne prirode te u svrhu podizanja snošljivosti i suradnje u tom gradu. Snažno odbacujemo želju da se jedna humanitarna akcija pogrešno interpretira u svrhu dizanja nacionalnih sukoba ili skupljanja političko-nacionalnih bodova – pogotovo u društvenom kontekstu kojemu to ne pripada – a to jest sport. Kao segment ljudskog djelovanja koji za svrhu ima širenje prijateljstva i zdravog nadmetanja, sport doista ne zaslužuje biti poprištem nacionalnih svađa i rasprava. Barem što se tiče svih djelatnika i sportaša KK Cedevite.

Košarkaški klub Cedevita već dugi niz godina kroz razne aktivnosti želi u gradu Vukovaru biti nositeljem jednog pozitivnog impulsa za sve njegove građane. Tako je u Vukovaru organizirana završnica Kupa Krešimira Ćosića, jednog od sportskih događaja godine u tom gradu, a u sklopu kojega je osigurana i donacija za javnu kuhinju za socijalno ugrožene građane tog kraja. Tu je i uspješna suradnja s košarkaškim klubom Borovo. Posljednja u nizu akcija je donacija za obnovu Vukovarskog vodotornja. U sjeni velikog stradanja Vukovara često se zaboravlja kako je on primjer mirne integracije i suživota kojemu je nužno potrebna obnova. Ne samo obnova materijalnog, već i obnova međuljudskog povjerenja za sve njegove građane svih nacionalnosti. Nadamo se da će to razumijeti i oni koji bi radije poentirali u sukobima, a ne na sportskom terenu.

Želja da pridonesemo pozitivnom odnosu prema Vukovaru nije bila usmjerena ni protiv koga te ako je time rezultirala mi iz kluba iskreno žalimo. Utakmica koja se igra s KK Crvenom Zvezdom Telekomom je jedina preostala utakmica Cedevite u Euroligi te je zbog interesa i broja zainteresiranih gledatelja pogodna da se ostvari njen puni humanitarni efekt. Nadamo se da će svatko dobronamjeran to razumjeti.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider