Košarka
SPORTOVI
Košarka
Pogledajte parove

Brazil pregazio Argentinu: Poznati svi četvrtfinalisti SP-a!

Brazilski košarkaši posljednji su četvrtfinalist Svjetskog prvenstva nakon što su u Madridu porazili Argentinu s 85-65 (33-36).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Južnoamerički obračun pripao je Brazilcima, koji su u zadnje dvije četvrtine napravili čak 23 koša razlike Argentincima. Kod Brazilaca su prednjačili Raulzinho Neto (21) i Marquinhos Vieira (13), a kod Argentine je najbolji strijelac bio Pablo Prigioni (18). Brazil će se u srijedu sučeliti Srbiji, koja je u također u nedjelju izborila četvrtfinale, kao i Litva i Turska.

Turski košarkaši plasirali su se u četvrtfinale nakon što su u Barceloni u dramatičnoj završnici pobijedili Australiju s 65-64 (34-35).

Aktualni svjetski doprvaci Turci su četvrtfinalni dvoboj s Litvom izborili tricom Emira Preldžića pet sekundi prije kraja. Australci su vodili veći dio utakmice, minutu prije kraja imali su vodstvo 64-59, ali nisu izdržali.

Srbija je u Madridu u dvoboju osmine finala deklasirala Grčku 90-72 . Grčka je u prvom krugu jedina uz Španjolsku i SAD imala svih pet pobjeda, dok je Srbija u skupini ostvarila svega dvije pobjede i tri poraza. I u osmini finala se očekivao nastavak grčke serije, no odabranici Aleksandra Đorđevića pružili svoju najbolju predstavu na prvenstvu i uvjerljivo slavili.Srbiju su do pobjede predvodili Bogdan Bogdanović sa 21 košem, Miroslav Raduljica sa 16 koševa i šest skokova, te Miloš Teodosić sa 12 koševa. Kod Grka najefikasniji su bili Nick Calathes sa 14, te Nikos Zisis i Georgios Printezis sa po 12 koševa.

Litvanci su teže od očekivanja prošli Novozelanđane (75-71), iako je već nakon prve četvrtine bilo 23-9 za europsku momčad. Novozelanđani su sedam minuta prije kraja dvoboja čak i poveli (59-58), no nakraju je ipak presudila veća kvaliteta Litvanaca, koji su minutu prije kraja poveli s 72-65 i ostvarili plasman među osam najboljih ekipa svijeta. Kod Litve su najbolji bili Valanciunas (22) i Pocius (11), dok je Kiwije predvodio Webster s 26 ubačaja.

Četvrtfinalni parovi su SAD-Slovenija, Litva - Turska (utorak), te Španjolska - Francuska i Brazil - Srbija (srijeda).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider