Košarka
SPORTOVI
Košarka
76ersi konačno slavili

Bojan Bogdanović i Mirza Teletović srušili NBA prvake

U noći sa srijede na četvrtak Brooklyn Netsi našeg Bojana Bogdanovića prekinuli su seriju od osam pobjeda aktualnih NBA prvaka San Antonio Spursa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Netsi su nakon produžetka slavili 95-93, junak susreta bio je Mirza Teletović, dok je naš Bojan Bogdanović također bio vrlo dobar. Bosansko-hercegovački reprezentativac je ubacio 26 poena i upisao rekord karijere u skokovima - 15! Teletović je započeo susret u startnoj petorci Netsa, kojima je nedostajao Kevin Garnett.

Bogdanović je također bio starter, te je za 34 minute na parketu upisao 14 poena i čak osam skokova. Iz igre je gađao 5-10, a za tricu 2-4. S crte slobodnog bacanja je bio stopostotan (2-2).

Brooklyn je vodio veći dio utakmice, pogotovo u drugom poluvremenu kada je imao i dvoznamenkastu prednost, no Spursi su se u završnici vratili i odveli susret u produžetak. I tamo je Brooklyn bio uvjerljiviji, ali San Antonio je, točnije Manu Ginobili, imao priliku zabiti za pobjedu. Argentinac je nekoliko sekundi prije kraja imao otvoren šut za tri poena, no njegova lopta nije pronašla put kroz mrežicu. Recimo i da je Spursima napad omogućio Bogdanović, koji je udvojen izgubio loptu.

Philadelphia 76ers i njeni navijači ipak mogu odahnuti. Naime, momčad je uspjela izbjeći neslavan rekord po broju uzastopnih poraza na početku sezone bez ijedne pobjede. Niz je stao na brojci 17, a momčad koju su 76ersi konačno dobili bila je jednako slaba Minnesota. Bilo je 85-77 za 76erse.

Houston Rocketsi su iznenadili kod kuće do sinoć najbolju momčad NBA lige - Memphis Grizzliese. Bilo je 105-96 za Rocketse, koje je do pobjede predvodio James Harden s 21 poenom. Trevor Ariza i Jason Terry pridodali su po 16 koševa, a treba naglasiti i da je Houston ponovno bio bez Dwighta Howarda koji ima problema s koljenom.

Pau Gasol predvodio je Chicago Bullse do pobjede kod Charlotte Hornetsa rezultatom 105-97. Španjolski centar ubacio je 19 poena i uhvatio 15 lopti ispod obruča, a double-double učinak upisali su i Joakim Noah (14 koševa i 10 skokova), te Nikola Mirotić (11 koševa i 12 skokova).

Kod Bobcatsa, koji su upisali 10. uzastopni poraz, najefikasniji je bio Kemba Walker s 23 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Dallas je divljim šutom Monte Ellisa sa zvukom sirene slavio kod Milwaukeeja 107-105. Samo dan nakon što je briljirao u pobjedi protiv Chicaga nakon dva produžetka, Ellis je ponovno bio najbolji pojedinac svoje momčadi u izostanku legendarnog Nijemca Dirka Nowitzkog. Bila je to peta uzastopna pobjeda Mavsa, te treći zaredom poraz Bucksa.

Spomenimo i učinak noći za koji je zaslužan Kyle Lowry, strijelac 39 koševa. Njegov je Toronto slavio na gostovanju kod Utah Jazza sa 123-104.

NBA liga, srijeda:
Charlotte - Chicago 95-102
Washington - LA Lakers 111-95
Boston - Detroit 109-102, produžetak
Brooklyn - San Antonio 95-93, produžetak
Miami - Atlanta 102-112
Houston - Memphis 105-96
Milwaukee - Dallas 105-107
Minnesota - Philadelphia 77-85
Utah - Toronto 104-123
LA Clippers - Orlando 114-86

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider