Košarka
SPORTOVI
Košarka
Vremena se mijenjaju

BiH ostala u igri, Finska izbacila Rusiju s Eurobasketa!

Uvjerljivom pobjedom 89:53 nad Poljskom košarkaši Španjolske došli su na mali korak od plasmana u drugi krug natjecanja Europskog prvenstva u Sloveniji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šuterski vrlo raspoložena Španjolska uništila je Poljake u prvih 20 minuta utakmice, dopustivši im svega 13 poena do poluvremena! Španjolci su pak ubacili 49, pa je razlika na poluvremenu iznosila nevjerojatnih +36! Španjolci se nisu ni tada zaustavili pa su treću dionicu dobili s novih 10 poena razlike, no potom su u posljednjih 10 minuta popustili i dozvolili Poljacima da ublaže iznimno težak poraz.

S omjerom pobjeda i poraza 3:1 Španjolska je na pragu ulaska u drugi krug natjecanja, a iz istog ju mogu izbaciti Gruzija i Hrvatska, ukoliko obje reprezentacije slave u posljednja svoja dva dvoboja. Domaćin je već osigurao drugu fazu natjecanja.

Košarkaši Finske dovršili su sjajan posao i izborili drugu fazu natjecanja pobjedom protiv Rusije nakon dva produžetka 86:83. Činilo se da će Rusi do prve pobjede u svom četvrtom nastupu na Eurobasketu, no nervoznom su završnicom regularnog dijela utakmice ipak tu priliku ispustili.

Prvih pet minuta produžetaka nije dalo pobjednika susreta, no zato drugih pet, vrlo nervoznih minuta, jest. Finci su poveli u završnici i onda mirnijim izvođenjem slobodnih bacanja od Rusa slavili i osvojili treće mjesto u skupini. Teoretski bi mogli i do drugog, pa čak i prvog mjesta, no za to im je potrebna visoka pobjeda u posljednjem kolu protiv moćne Grčke.

Najefikasniji igrač pobjedničke momčadi bio je Huff s 20 poena, dok je kod Rusa Šved ubacio 25. Finska izbacila Rusiju - vijest koja je praktički do jučer bila nezamisliva...

U igri za drugi krug su ostali košarkaši Bosne i Hercegovine koji su slavili protiv Makedonije 62:54 i praktički ju ispratili s turnira. Bio je to susret u kojem samo pobjednik ostaje u igri za prva tri mjesta koja vode u drugu fazu natjecanja, a BiH, koju s izborničke klupe vodi Aco Petrović, je novom sjajnom posljednjom četvrtinom ugrabila tu nadu. Bosansko-hercegovački su košarkaši gubili s četiri razlike uoči posljednje dionice, no onda su 10 minuta riješili u svoju korist rezultatom 21:9.

Mirza Teletović i Nihad Đedović bili su najefikasniji igrači susreta s 22, odnosno 20 poena, dok su Makedoniju predvodili Bo McCalebb i Pero Antić sa po 19, odnosno 17 koševa.

I Velika Britanija je pobjedom nad Njemačkom zakomplicirala stanje u skupini A, te bi uz malo sreće mogla izboriti drugu fazu natjecanja. U Ljubljani je Njemačka pala s 81:74.

EP košarkaša, 4. kolo:

Skupina A

Velika Britanija – Njemačka 81:74

Francuska – Ukrajina (kasnije)

Belgija – Izrael (kasnije)

Skupina B

BiH – Makedonija 62:54

Srbija – Latvija (kasnije)

Litva – Crna Gora (kasnije)

Skupina C

Španjolska – Poljska 89:53

Gruzija – Češka (kasnije)

Slovenija – Hrvatska (kasnije)

Skupina D

Finska – Rusija 86:83, produžetak

Grčka – Italija (kasnije)

Turska – Švedska (kasnije)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider