Košarka
SPORTOVI
Košarka
20 koševa i 11 skokova

Barcelona na krilima Hrvata srušila Real nakon dva produžetka

Košarkaši Barcelone prvi su polufinalisti španjolskog Kupa kralja. U dramatičnom četvrtfinalu završnog turnira u Vitoriji Katalonci su nakon dva produžetka svladali najvećeg rivala Real Madrid sa 111-108...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je najprije u posljednjoj četvrtini propustila prednost 66-60, a osnovni je dio okončan rezultatom 77-77. Nakon toga su se Katalonci u prvom produžetku našli u vrlo neugodnoj situaciji jer su u zadnjim sekundama gubili s 93-90. No, Erazem Lorbek je pogodio prvo slobodno bacanje, a potom promašio drugo. Loptu je uhvatio naš Ante Tomić i vratio je Slovencu koji je pogodio za izjednačenje i novi produžetak. U njemu je sjajni Tomić pogodio četiri iznimno važna koša, a Barcelona je pronašla put do pobjede.

Tomić je utakmicu protiv bivšeg kluba okončao s 20 koševa, 11 skokova, jednom asistencijom i četiri blokade. Iz igre je gađao 7-9, a s crte slobodnih bacanja 6-6. Zaslužio je valorizaciju 33. Pete Mickeal je ubacio 26, a Lorbek 17 koševa.

Kod Reala je Sergio Llull postigao 23 koša, Sergio Rodriguez je dodao 18 uz osam asistencija, dok je hrvatski reprezentativac Dontaye Draper ubilježio po dva poena i skoka. (TS) 

Kup kralja, četvrtfinale:

Barcelona - Real Madrid 111-108, produžeci

Caja Laboral - Zaragoza (kasnije)

Valencia - Estudiantes (petak)

Gran canaria - Bilbao Basket (petak)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider