Košarka
SPORTOVI
Košarka
U subotu Kids' Day

Košarkaški spektakl u Zadru počeo pobjedama turskih klubova

Treće uzastopno izdanje prestižnog turnira započelo je u gradu i dvorani Kreše Ćosića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaški spektakl Zadar Dogus Basketball Tournament započeo je atraktivnim majstorijama na zadarskom Višnjiku.

U prvoj utakmici trećeg izdanja jakog europskog pripremnog turnira Darussafaka Dogus je pobijedila momčad Zadra rezultatom 69:88. Mislav Brzoja je u redovima zadarske momčadi postigao 15, Lovro Mazalin 14, a Igor Marić 13 koševa. Kod Darussafake prednjačio je Adrien Moerman s 23 poena, Dairis Bertans ih je dodao 16.

Na kraju utakmice momčad trenera Ante Matulovića je za borbenost ispraćena pljeskom. Zadar u petak od 20:00 igra protiv Budućnosti Voli dok Darussafaka Dogus ima slobodan dan.

"Večeras smo očekivano doživjeli poraz ali s ovom utakmicom ne trebamo biti nezadovoljni. Imali smo sjajnih trenutaka pogotovo u prvom dijelu utakmice, zadovoljan sam igračima, a posebno onim mlađima. Pokazali su da imaju karakter, da imaju želju i volju za borbom i smatram da to trebamo cijeniti u narednom periodu", izjavio je trener Zadra Ante Matulović.

Obradovićev Fener uvjerljiv protiv Lokomotiv Kubana

U sudaru dvaju sudionika Final Foura Eurolige Fenerbahče je pokazao dominaciju protiv Lokomotiv Kubana. Trener Željko Obradović i na 25 koševa prednosti držao je tenzije i tražio maksimalnu koncentraciju svoje ekipe koja je slavila s uvjerljivih 88:67.

Bila je ovo utakmica koju je obilježio veliki broj atraktivnih poteza, posebice igrača Fenerbahčea, dvostrukog pobjednika Zadar Dogus Basketball Tournamenta. U petak Lokomotiv Kuban u 17:30 igra protiv Cedevite, dok je Fenerbahče slobodan.

Treći uzastopni Zadar Dogus Basketball Tournament održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Za najmlađe ljubitelje košarke u subotu, 24. rujna u 10:00 organiziran je Kids' Day na kojem će imati priliku zaigrati košarku s najvećim zvijezdama klubova sudionika turnira.

'Sve prolazi kao podmazani stroj'

"Treće izdanje Zadar Dogus Basketball Tournamenta konačno je počelo, jako smo uzbuđeni i sretni jer to je ono što smo nestrpljivo čekali još od završetka prošlogodišnjeg izdanja. Za sada sve prolazi kao savršeno podmazani stroj i nadamo se da će tako biti i do kraja turnira", izjavila je organizatorica turnira Zdenka Zrilić iz tvrtke S Event te dodala:

"Pripremili smo dosta popratnih sadržaja pa ćemo tako u subotu održati Kids' Day na zadarskom Forumu u sklopu kojeg će i Turistička zajednica promovirati lokalne proizvode i turističku ponudu grada Zadra. Tu je i Masters HEP 3x3 Basketball Tour u režiji HKS-a."

Ulaznice za turnir mogu se kupiti na blagajni ŠC Višnjik.

Raspored utakmica:

23.09. (PETAK)

17:30 CEDEVITA - LOKOMOTIV KUBAN / 20:00 BUDUĆNOST - KK ZADAR

24.09. (SUBOTA)

18:00 DARUSSAFAKA DOGUS – BUDUĆNOST / 20:30 CEDEVITA - FENERBAHCE ISTANBUL

25.09. (NEDJELJA)

16:00 UTAKMICA ZA PETO MJESTO / 18:30 UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO / 21:00 – FINALE
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider