Košarka
SPORTOVI
Košarka
nije jedini

Težak udarac za Petrovića: Hrvatska bez jakih aduta u borbi za Rio?

Neugodna vijest zadesila je sve navijače košarkaške reprezentacije Hrvatske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaški novinar David Pick objavio je putem svog Twitter profila da mu je netko iz pouzdanih izvora otkrio da će Hrvatska igrati bez Ante Tomića na košarkaškim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Torinu. Tomić je navodno samo jedan od nekoliko igrača koji će otkazati novom izborniku Aci Petroviću, a pretpostavlja se da će jedan biti i Marko Popović kojeg je izvršni dopredsjednik Cibone želio vratiti u reprezentativni dres.

Spominjalo se da bi kvalifikacijski turnir mogao preskočiti i trenutno najbolji hrvatski košarkaš u NBA ligi Bojan Bogdanović, ali o tome u posljednjih mjesec dana nema ni riječi.

Olimpijski kvalifikacijski turnir na rasporedu je između 4. i 10. srpnja u Torinu, a Hrvatska će tamo igrati u skupini s domaćinom Italijom i Tunisom. Pobjednik skupine ide u polufinale, a samo pobjednik kvalifikacijskog turnira otići će u Rio de Janeiro.

Podsjetimo da je Petrović nakon preuzimanju reprezentacije najavio 'tri, četiri' promjene, pa sada ostaje za vidjeti koje će to promjene biti. Izbornik Petrović idući će tjedan održati konferenciju za novinare na kojoj će dati više detalja oko rostera za kvalifikacijski turnir.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider