Košarka
SPORTOVI
Košarka
Svi uletjeli u teren

Alkaru oteta pobjeda: Pogledajte kako su suci "skratili" tricu i pomogli Ciboni u Sinju

U urnebesnoj dvorani derutne sinjske dvorane odigran je dvoboj s velikim ulogom.

Alkar - Cibona (Screenshot: YouTube)

U sklopu 22. kola A1 lige Alkar je u Sinju ugostio Cibonu i izgubio u produžetku s 88:99 nakon što je poslije četiri četvrtine rezultat bio 85:85.

Međutim, ostalo je pitanje je li se taj produžetak uopće trebao igrati. Naime, u osnovnom dijelu susreta, krajem četvrte četvrtine odvijala se prava drama nakon velike serije Sinjana koji su se uspjeli vratiti u utakmicu.

Kapetan Cibone Marin Rozić pogodio je jedno od dva slobodna bacanja, trener Alkara Srđan Helbich pozvao je time-out i Sinjani su četiri sekunde prije kraja izveli loptu na polovici Zagrepčana pri rezultatu 83:85.

Dobio ju je Dajuan Graf, skupa sa svojim centrom odigrao dva na dva i pronašao prostor za šut za tri poena. Šutnuo je loptu koja je sa zvukom sirene završila u košu, navijači Alkara Maligani su u transu uletjeli na teren misleći kako je utakmica završena.

Čak je i jedan od trojica sudaca prilikom Grafova šuta pokazao da se radi o šutu za tri poena, ali na koncu su arbitri upisali dva poena te se otišlo u produžetak u kojem igrači Alkara više nisu imali ni fizičke ni psihičke snage za suprotstaviti se Ciboni.

Na taj način Alkar je ostao bez pobjede koja bi mu bitno povećala šanse za plasman u doigravanje dok je Cibona ostala na trećem mjestu.

Luka Žorić je sa 40 koševa, 12 skokova i četiri asistencije bio prvo ime Cibone i najbolji igrač utakmice dok je Alkar predvodio Graf s 27 koševa, osam asistencija i pet skokova.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider