Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Košarka
Radošević i Banić pripomogli

Alba slavila u Francuskoj i izbacila Cedevitu iz Europske lige

Hrvatski košarkaški prvak Cedevita oprostio se od ovosezonskog nastupa u Euroligi, nakon što je njemačka Alba iz Berlina slavila kod francuskog Limogesa 71-65...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nijemci su vodili veći dio utakmice i držali je pod kontrolom, te su u konačnici sasvim zasluženo slavili i izborili Top 16 Europske lige. Jamel McLean predvodio je goste do trijumfa s 18 poena, naš Leon Radošević pridodao je osam uz dva skoka, a Marko Banić šest uz također dva skoka.

Nakon devet odigranih kola u skupini B sigurni putnici u Top 16 su CSKA (9-0), aktualni europski prvak Maccabi Tel Aviv (6-3), Unicaja iz Malage (4-5) i berlinska Alba (4-5). Otpali su Limoges i Cedevita, koja u posljednjem kolu gostuje kod njemačkog sastava.

Od ostalih utakmica igranih ovoga petka istaknimo pobjedu Nižnija Novgoroda, koji je slavio kod Anadolu Efesa našeg Darija Šarića. Ruski je sastav upisao pobjedu rezultatom 65-61, čime je ostao u igri za Top 16. Efes je porazom praktički predao prvo mjesto u skupini Real Madridu, koji je kasnije slavio protiv Dinamo Sassarija 58-83.

Šarić je za 26 i pol minuta na parketu upisao 11 poena, sedam skokova i četiri asistencije. 

U najzanimljivijoj utakmici večeri Olympiakos je pred svojim navijačima upisao pobjedu protiv Crvene zvezde 64-59, čime je osvojio prvo mjesto u skupini D.

Europska liga, 9. kolo, rezultati:
Uniks - Žalgiris 73-60
Anadolu Efes - Nižnji Novgorod 61-65
Limoges - Alba Berlin 65-71
Laboral Kutxa - Valencia 93-89
Sassari - Real Madrid 58-83
Olympiakos - Crvena zvezda 64-59

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider