Košarka
SPORTOVI
Košarka
Više nema duga

Aco ispunio obećanje: Plaće su sjele, a sada se očekuju rezultati

Aleksandar Petrović ponosan na nešto što se u Ciboni već jako dugo nije dogodilo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred sudionicima utrke zvane Liga za košarkaškog prvaka Hrvatske jedan je suludi tjedan koji nadilazi i ritam igranja poznat samo u NBA ligi. U devet dana svaki će hrvatski ligaš odigrati po četiri utakmice što će posebno teško pasti onima koji u momčadi imaju više veterana i kraću klupu. A među takvima je i Cibona koju danas očekuje gradski derbi sa Zagrebom (19 sati) i čiji trener Damir Mulaomerović ističe:

"Zbog obveza reprezentacije domaći je raspored poprilično zgusnut što najteže pada veteranima, a daje prednost momčadima s većim izborom igrača. Sjećam se sebe koliko sam se brže oporavljao sa 22, nego sa 32 godine. Osim toga, u ovakvom ritmu nema vremena za taktičku pripremu pa puno više dolazi do izražaja pojedinačna kvaliteta igrača."

A sve to ide u prilog Cedeviti koja ima najveću igračku širinu, a bogme i kvalitetu. A koliko su to spremni demonstrirati vidjet ćemo danas u Višnjiku od 17 sati gdje cedevitaši gostiju kod Zadra (17.10).

Osim spomenutih razloga, Cedevitina bi prednost trebala biti i to što su njeni igrači najbolje i najurednije plaćeni pa u klubu očekuju da se to odrazi na njihove izvedbe. Doduše, takvo što od svojih igrača od danas traži i Cibonin izvršni dopredsjednik Aleksandar Petrović ponosan na nešto što se u ovom klubu već jako dugo nije dogodilo:

"Svi igrači i treneri dobili su svojih osam plaća i dug kluba prema aktualnoj momčadi ovog je trenutka nula kuna. Prije dva tjedna rekao sam igračima da će to tako biti i možda mi tada nisu vjerovali, no od 15. travnja sve im je na računu. Ono što su tražili od kluba su dobili, a sada mi od njih očekujemo da zauzmemo startnu dvicu u Prvenstvu Hrvatske i da više ne bude kikseva kao protiv Splita."

Očekuju Petrović i Mulaomerović i da i njihovi 19-godišnji nositelji igre Žižić i Slavica budu maksimalno usredotočeni na parket i da se na njihove igre ne reflektiraju neke važne odluke donešene ovih dana kao što su izlazak na NBA draft.

"Oni bez dozvole kluba ne mogu nikamo i to pitanje je bilo zamrznuto nakon kiksa protiv Splita. Da bi ih već ovo ljeto pustili u NBA to zahtijeva aneks ugovora kojeg će bez problema dobiti ako prezentacije na terenu budu korektne", ističe Petrović.

Inače, procjene skauta su da bi Žižić na ovogodišnjem draftu mogao biti u prvih 15, a Slavica između 25. i 30. mjesta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider