Košarka
SPORTOVI
Košarka
'obrana je ključ'

Petrović 'prijeti' Talijanima: Imamo četiri sata prednosti. Bit ćemo na 100 posto!

Hrvatski košarkaški izbornik Aco Petrović obećao je najbolje izdanje svoje momčadi u utakmici koja odlučuje o putniku na Olimpijske igre...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska košarkaška reprezentacija svladala je Grčku sa 66-61 u polufinalu kvalifikacijskog trurnira u Torinu, a nakon velike pobjede izbornik Aleksandar Petrović izjavio je da će njegova momčad biti sto posto spremna za finale i za ostvarenje zajedničkog sna - plasmana na Olimpijske igre.

Hrvatska je protiv Grčke nakon 12 minuta igre vodila 37-13, ali su Grci do poluvremena uspjeli smanjiti zaostak na deset koševa, a u trećoj četvrtini čak i povesti (46-48).

"Bila je to čudna utakmica. Odigrali smo sjajnih 12 minuta, a onda nismo znali pročitati igru. Nismo znali kad usporiti, kad ubrzati i izgubili smo ritam. No, igrali smo i protiv odličnog napada", izjavio je na konferenciji za medije u Torinu hrvatski izbornik Aleksandar Petrović, a onda pojasnio u čemu je glavna snaga njegove momčadi:

"Morate znati da je ovo drugačija Hrvatska od one koje ste gledali posljednjih deset godina. Snaga ove Hrvatske je u obrani koju smo odlično igrali i protiv Italije, i protiv Tunisa, a i protiv Grčke."

Petrović je u finalu za suparnika dočekao Italiju, od koje je Hrvatska poražena u prvoj utakmici na turniru.

"Imamo četiri sata prednosti pred Italijom, da se bolje pripremimo i bolje naspavamo. Moja će momčad biti sto posto spremna za finale", zaključio je Petrović.

Vrlo važnu ulogu u hrvatskoj pobjedi, s nekoliko odličnih obrambenih reakcija u posljednjoj četvrtini, odigrao je i Mario Hezonja koji je prihvatio ulogu igrača koji ulazi s klupe.

"Shvaćam da su ovdje drugi, poput Bojana (Bogdanovića), Krune (Simona) i Roka (Ukića) u prednosti", rekao je Hezonja, a potom istaknuo da će Hrvatska u finalu morati izbjeći oscilacije kakve je imala protiv Grčke:

"Odlično smo otvorili utakmicu, ali ne smijemo si dopustiti uspone i padove kakve smo imali, ako se želimo kvalificirati za Rio te ako na Olimpijskim igrama želimo napraviti dobar rezultat."

Za kraj je podijelio i komplimente grčkoj reprezentaciji:

"To je momčad kojoj je mjesto na Igrama. Imaju odlične igrače, odličnog trenera i odličnu igru."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider