Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zvezda slavila kod Krke

ABA liga: Zadar izgubio i zakomplicirao situaciju na dnu ljestvice

U sklopu 22. kola regionalne ABA lige košarkaši Zadra upisali su domaći poraz od Budućnosti 72-60, te se u potpunosti uključili u borbu za ispadanje iz lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, Zadar je porazom spao na isti omjer pobjeda i poraza (7-15) kao i još dvije, a moguće i nakon ponedjeljka tri momčadi. Nažalost po hrvatske predstavnike jedna od tih momčadi je i Split.

Kobna je za Zadrane bila prva dionica utakmice koju su izgubili s 26-13, te se nisu uspjeli od toga oporaviti. Približio se Zadar na svega pet poena (59-54) četiri minute prije kraja dvoboja, no do velikog preokreta i vrijedne pobjede nije uspio doći.

Najefikasniji strijelac Zadra bio je Franko Kaštropil s 19 poena, dok je Budućnost do pobjede predvodio Marko Popović s 29 koševa.

Do kraja regularnog dijela ABA lige ostala su još četiri kola, u kojima Zadar gostuje kod MZT Skopja i izravnog konkurenta za ispadanje, mađarskog Szolnokija, a dočekuje Radnički i spomenuti Split.

Szolnoki, osim utakmice sa Zadrom, do kraja ima teži raspored, pa tako gostuje kod vodeće Igokee, beogradskog Partizana, te dočekuje MZT Skopje.

Recimo i da je u drugom nedjeljnom susretu Crvena zvezda slavila u Sloveniji kod Krke 57-52. Za slovenski je sastav osam poena i čak devet skokova upisao Jakov Vladović, dok je Jure Lalić stavio pet koševa, te upisao pet skokova. (TS) 

ABA liga, 22. kolo:

Zadar - Budućnost 60-72

Krka - Crvena zvezda 52-57

Redoslijed: 1. Igokea 17-5, 2. Crvena zvezda 16-6, 3. Budućnost 14-8, 4. Radnički 13-8..., 12. Zadar 7-15, 13. Split 7-15, 14. Szolnoki 7-15.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider