Košarka
SPORTOVI
Košarka
Žižić junak pobjede

Cibona slavila i u drugom kolu ABA lige

Vukovi su regionalno natjecanje otvorili s dvije pobjede, a sad ih čeka vruće gostovanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cibone su u susretu 2. kola regionalne ABA lige na svom terenu svladali Mornar iz Bara sa 91:89 (28-16, 20-21, 23-28, 20-24).

Cibona je odlično otvorila utakmicu, nakon manje od tri minute je vodila sa 12-0, a u prvih 10 minuta je stigla i do 15 pogodaka prednosti (22-7).

Ipak, gosti iz Crne Gore potom su se stabilizirali i na odmor otišli s minusom od 11 poena (48:37).

Kada je Cibona stigla do prednosti od 14 razlike (64:50) sredinom treće četvrtine izgledalo je kako je utakmica završena. No, raspoloženi Jones je s nekoliko odličnih poteza uspio dovesti goste do zaostatka od samo šest razlike (71-65) na ulazu u posljednjih 10 minuta.

Cibosi umalo prosuli veliku prednost

Serijom 10:2 Mornar je početkom četvrte četvrtine stigao i do vodstva, te se ušlo u neizvjesnu završnicu.

Junak pobjede Cibone postao je Ante Žižić koji je šest sekundi prije kraja utakmice skočio u napadu nakon što je Petar Marić promašio slobodno bacanje za vodstvo. Potom je Pantić napravio osobnu pogrešku na Žižiću, a mladi centar Cibone pogodio je oba slobodna bacanja za 91:89. U preostalom vremenu Cole Dickerson je pokušao tricom donijeti pobjedu Mornaru, ali nije bio precizan.

Željko Šakić sa 27 i Ante Žižić sa 19 koševa bili su najbolji kod Cibone, dok su Cole Dickerson sa 33 poena i Lamont Jones sa 15 ubačaj i 13 asistencija bili najbolji kod Mornara.

Cibona sada ima dvije pobjede, a u 3. kolu gostuje u Beogradu kod Partizana koji je u sezonu također krenuo s dvije pobjede.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider