Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dijete Pariza i PSG-a

Dočekao slatku osvetu na najvećoj mogućoj pozornici pa pokazao zrno ljudskosti: "Malo me boli srce"

Junak finala Lige prvaka koje je PSG izgubio bio je mladić rođen u Parizu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Superprecizni centaršut Joshue Kimmicha i naklon glavom Kingsleyja Comana bio je presudni trenutak finala Lige prvaka.

Da život piše svakakve priče, već smo naviknuli, a ovo je upravo jedna od takvih.

Bayernu je Ligu prvaka u utakmici protiv PSG-a donio mladić rođen u Parizu, koji je cijelo desetljeće svog nogometnog razvoja proveo baš u redovima PSG-a.

Kingsley Coman na svijet je došao 13. lipnja 1996., sa šest godina počeo je igrati nogomet u lokalnom klubu Senart-Moissy, a skauti PSG-a uočili su ga kao osmogodišnjeg dječaka, još tamo 2004., pozvavši ga da se priključi akademiji njihova kluba.

Najmlađi igrač u povijesti PSG-a

Kako su godine prolazile, tako se Coman razvijao u izvrsno krilo koje je u zimu 2013. dobilo priliku u prvoj momčadi. Sa 16 godina, osam mjeseci i četiri dana, Coman je do danas ostao najmlađi igrač koji je zaigrao za seniorsku momčad Parižana.

gol expired On je pobjednik godine: Odigrao 10 utakmica i osvojio pet trofeja s Realom i Bayernom divider

Međutim, na Parku prinčeva nije bilo dovoljno strpljenja s njim. Ultrabogati vlasnici PSG-a htjeli su što prije pozicionirati klub kao najbolji u Francuskoj i u skladu s tim već su počeli dovoditi svjetske zvijezde u ofenzivu (Zlatan Ibrahimović, Edinson Cavani...).

Otpisali ga pa je otišao u Juventus

U takvim okolnostima za Comana nije bilo mjesta, na ozbiljniju minutažu mogao je zaboraviti, a kako u klubu nisu pokazali neku preveliku želju da ga zadrže, on je u ljeto 2014., po isteku ugovora, potpisao za Juventus. Ni u Torinu nije bilo bajno pa je poslije prve sezone odlučio otići na dvogodišnju posudbu u Bayern i to se pokazalo kao potez karijere. Bavarci su otkupili njegov ugovor od Torineza i on je sad "zavezan" ugovorom do 2023. s Bayernom.

Mnogima je, naročito u Hrvatskoj, bilo iznenađenje kad su uoči finala došli početni sastavi i kad su shvatili da je Coman dobio prednost pred Ivanom Perišićem, koji je počeo za Bayern i u četvrtfinalu i u polufinalu u Lisabonu.

gol expired Perišić najavio veliku feštu s navijačima u Njemačkoj: ''Ovo je nešto posebno'' divider

Flickov pun pogodak

No trener Bayerna Hans-Dieter Flick znao je zašto je to napravio, već je prije utakmice to najavio:

"Igrat će Coman, isključivo zbog toga što će njegova motivacija biti golema."

Flick je savršeno pogodio, baš kao i sa svim drugim potezima koje je vukao otkako je na klupi zamijenio Niku Kovača.

24 godine - 20 trofeja

Coman mu je povjerenje vratio na najbolji mogući način, ali nakon utakmice u trenucima velike sreće nije bio osvetoljubiv.

"Nevjerojatan je ovo osjećaj i neopisivo sam sretan, iako moram priznati da mi je malo žao PSG-a, malo me boli srce", izjavio je Coman, koji je sa svoje 24 godine već prikupio nevjerojatnu zbirku od čak 20 trofeja.

Po četiri je uzeo s PSG-om i Juventusom, a čak 12 s Bayernom. S obzirom na stroj koji je formirao Flick, ne sumnjamo da će Coman već iduće sezone podebljati svoj ionako impresivni trofejni niz.

gol expired Bayernovo otkriće na završnici Lige prvaka: "Tko bi rekao da će dečko iz Kanade uzeti Ligu prvaka..." divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider