Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
otkrio koga će odmarati

Zlatko Dalić za Novu TV: "Bilo je puno bolje, ali još imamo puno rada ispred sebe"

Izbornik Zlatko Dalić bio je zadovoljan u globalu odigranom utakmicom i osvojenim bodom protiv Engleske u Ligi nacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ni nakon druge utakmice u Ligi nacija viceprvak svijeta Hrvatska nije postigla pogodak. Nakon 0:6 kod Španjolske, Hrvatska je na Rujevici remizirala protiv Engleske odigravši 0:0. Izbornik Zlatko Dalić bio je zadovoljan u konačnici prvim osvojenim bodom u Ligi nacija.

"Prvo bih čestitao mladoj reprezentaciji koja je na korak do Europskog prvenstva. Pokazali smo da možemo biti bolji nego što smo bili u Španjolskoj. Još to nije to, možemo mi puno bolje, pogotovo prema naprijed. Moramo u napadu biti hrabriji i odlučniji. Imali smo nekoliko šansi, ali mogli smo i primiti gol. Sve u svemu sam zadovoljan. Blok je bio puno bolji nego protiv Španjolskoj", rekao je izbornik za Novu TV odmah nakon utakmice.

Ante Rebić je zaigrao na mjestu Marija Mandžukića, koji se oprostio od igranja za reprezentaciju.

"Reba ima silnu agresivnost i brzinu. Još ćemo ga vidjeti kada se vrate neki mladi igrači, ali mislim da on može igrati u špici i u budućnosti".

Kako predviđate rasplet u Ligi nacija?

Ukupno glasova:

Kovačić je u veznom redu dobio priliku ispred Milana Badelj, koji ga je kasnije zamijenio u sastavu.

"Kova je dobio šansu ispred Badelja jer je više igrao u Chelseaju nego Badelj u Laziju. Jedvaj je odlično odigrao, konstantan je u Bayeru u posljednje vrijeme gdje igra na poziciji desnog beka. Pivarić je bio odličan, Livaković također".

* Kako komentirate prazne tribine i mučnu atmosferu?

"Nije lako igrati u ovako otužnoj atmosferi. Nadamo se da je ovo zadnji put te da će Maksimir biti pun protiv Španjolske. Žao mi je da smo igrali pred praznim tribinama. To nikome ne treba. Možda je to moglo drugačije da se napravi, ali to nije moj posao. Ovakva utakmica zaslužuju puno bolji ambijent".

Hrvatska će za tri dana također u Rijeci odigrati prijateljsku utakmicu protiv Jordana u izravnom prijenosu na Novoj TV i GOL.hr-u, dok će sljedeća dva nastupa u Ligi nacija imati u studenome, 15. studenoga će u Zagrebu ugostiti Španjolsku, a 18. studenoga će gostovati kod Engleske u Londonu.

"Dat ćemo šansu drugim igračima da ih vidimo. Neću opterećivati Modrića, Rakitića i Rebića. Ostali će dobiti priliku", zaključio je izbornik Zlatko Dalić.

Sljedeću utakmicu u ovoj skupini igrat će Španjolska i Engleska u Sevilli u ponedjeljak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider