Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
''nema plakanja''

Dalić otkrio kako su mu se poremetili planovi za Sloveniju: ''Morat ćemo nešto mijenjati''

Izbornik Dalić od 11 sati govori pred medijima oko predstojećih kvalifikacijskih utakmice hrvatske reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zlatko Dalić najavio je početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Pred hrvatskom su reprezentacijom tri utakmice u svega sedam dana. U izravnom prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u prvo u srijedu Hrvatska gostuje kod Slovenije, a potom u subotu i utorak na Rujevici dočekuje Cipar i Maltu.

Vatreni na startu imaju težak zadatak protiv momčadi Matjaža Keka. Hrvatska je favorit, ali Slovenija nije protivnik kod kojeg se može doći do punog plijena bez muke, naročito otkako ih je preuzeo bivši trener Rijeke.

"Nakon četiri mjeseca ponovno smo zajedno, jedva čekamo akciju reprezentacije. Otpao je Ante Rebić zbog ozljede, a žao mi je što moram reći i Bruno Petković zbog problema s ramenom. Drugi igrači dolaze. Dolaze Perišić i Brozović. Tijekom dana ćemo se okupiti svi. Pred nama su tri važne utakmice. Prva sa Slovenijom najzahtjevnija je i najteža."

"Naš je cilj plasirati se u Katar. Očekujem da budemo motivirani i ozbiljni."

Otvara li Hrvatska pobjedom u Ljubljani kvalifikacije za SP?

Ukupno glasova:

Slatke je brige trebao imati izbornik zbog forme Mislava Oršića. No koncepciju mu je poremetila ozljeda Brune Petkovića.

"Ja sam već rekao par puta za Oršića. On je zasluženo u krugu reprezentacije i očekuje ga minutaža. Nismo bili dugo zajedno, ne znam stanje igrača u kojem dolaze. Sada se mijenjaju neke stvari. Mislav je u krugu igrača koji kandidiraju za utakmicu. Pokazao je da je u formi i da se na njega može računati. Imamo tri utakmice, pakleni ciklus, sigurno da nismo u najboljem stanju. Dobit će svoju minutažu."

Ozljeda Petkovića poremetila koncepciju

"Poremetila me Petkovićeva ozljeda jer je ušao u pravu formu. Nedostajat će nam, nadam se da će se brzo oporaviti i pomoći Dinamu u Europskoj ligi. S njim je naša igra drugačija, morat ćemo nešto mijenjati. Nećemo plakati, idemo složiti momčad od igrača koje imamo.

Osvrnuo se i na mogući odlazak Ivice Olića, koji bi trebao preuzeti CSKA.

"To je točno. Razgovarali smo u subotu o tome. Bit će mi žao ako napusti stožer. Jako mi puno pomaže i puno smo stvari napravili zajedno. Ako se odluči za takav korak, ima moju punu podršku. To je dobra stvar za hrvatsku reprezentaciju i naš nogomet. Ako se odlučio na to, ima podršku. Ako ostane bit će mi još draže. Nisam razmišljao o tome tko bi ga mogao zamijeniti. Ne razmišljam još o tome. "

Prva od tri utakmice je ona protiv naših susjeda.

"Nijedna utakmica neće biti lagana. Nema laganog protivnika. Slovenci su najteži i najkvalitetniji protivnik. Cijenim i poštujem Keka. Prošle godine nisu izgubili nijednu utakmicu, mislim da nisu primili ni gol. Ali mi smo favoriti. Imaju ponajboljeg vratara svijeta Oblaka, imaju sjajnog Iličića. Visoki su, jaka momčad u skoku, ali mi moramo pokazati pravo lice. Moramo ići na pobjedu. Neće biti ni ugodno ni lako, ali mi imamo svoj cilj i on se zna. Idemo osvajati bodove."

Mađarska opomena za Sloveniju

Hoće li Slovenci imati poseban motiv?

"Mi smo svima izazov, viceprvaci svijeta. Opomena protiv Mađarske najbolja nam je lekcija. Sigurni smo da će Slovenija biti dobar protivnik koji želi pobjedu protiv nas. To će biti nezgodno. Nakon toga slijede lakše utakmice, koje to nisu. Svaka utakmica nosi tri boda i svaki nam je bod bitan. Ključan je plasman na Svjetsko prvenstvo."

Zna li već postavu za Sloveniju?

"O tome razmišljam. Nemamo što raditi na treninzima. Puno ćemo razgovarati, nemamo vremena za inovacije. Tu su igrači koji su igrali u Ligi nacija. Idemo s najjačim sastavom i snagama. A onda ćemo protiv Cipra i Malte slagati priču na drugačiji način.

Hoće li zaigrati Šime Vrsaljko?

"Ne može nam pomoći u sve tri utakmice. Igrat će u jednoj od utakmica, razmišljam o tome da igra protiv Slovenije, ali moram vidjeti u kakvom je stanju. Neću forsirati. Prvo ću s njim razgovarati."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider