Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"pokazali smo da smo obitelj"

Dalić nije krio sreću, a otkrio je i dodatni motiv s kojim Vatreni putuju Engleskoj!

Izbornik Zlatko Dalić vukao je hrabre poteze koji su mu se na kraju u potpunosti isplatile.

Galerija Zlatko Dalić na Novu TV nakon utakmice

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić bio je sretan i ponosan na svoje igrače nakon što su kreirali veliku pobjedu protiv Španjolske u Ligi nacija. Dva su se puta Španjolci vraćali, ali Vatreni su pogotkom Tina Jedvaja duboko u sudačkoj nadoknadi ugrabili tri boda i ostali u igri za osvajanje skupine.

"Bila je to veličanstvena utakmica s pet golova i puno preokreta. Mi smo igrali dobro, stajali dobro na terenu i na kraju smo bili nagrađeni jer smo čitavo vrijeme poštivali sustav. Nismo tražili posjed lopte, već blok iz kojeg smo stvorili nekoliko šansi. U zadnjoj minuti su svi naši igrači bili u španjolskom 16-ercu, nitko u fazi obrane i to nam je donijelo pobjednički gol. Vidjelo se koliko su igrači željeli tu pobjedu."

* Tin Jedvaj je odigrao odličnu utakmicu?

"Igrao je lijevog bočnog, a dao je dva gola i to s desne strane. Vidjelo se koliko su oni to htjeli. Prekrasno. Čestitke svima."

Hoće li nakon Španjolske Hrvatska pobijediti i Englesku (nedjelja, 15:00)?

Ukupno glasova:

* Hrabre ste poteze vukli. Brekalo i Vlašić dobili su priliku u krucijalnim trenucima utakmice?

"Rekli smo da nam trebaju mladi igrači, ljudi koji će oplemeniti igru, biti brži i agresivniji. Pokazali su da će biti velika pojačanja, da su ti koji donose novu snagu i energiju."

* Pobjeda kod Engleske donosi prvo mjesto u skupini?

"Tako smo bili najavili. Idemo uživati u nogometu, a ova tri boda su nam važna da ostanemo nositelji na ždrijebu. Utakmica je već u nedjelju u 15 sati i bit će nam veliki motiv. Taj dan je dan sjećanja na Vukovar i nastojat ćemo na Wembleyju dati svoj doprinos tom danu."

* Igra Vatrenih podiže se iz utakmice u utakmicu.

"Najbolji ćemo biti u ožujku kada kreću kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Pokazali smo zajedništvo i da smo jedna velika obitelj. To je ono što nas veseli i što nas čini momčadi."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider