Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
stigli vatreni

Dalić otkrio tko je otpao za Dansku. Najavio promjene i dodao: "Da bar mi to imamo u Hrvatskoj"

Zlatko Dalić je najavio dvoboj Danske i Hrvatske u Ligi nacija uz prijenos na Novoj TV i gol.hr-u.

Danska i Hrvatska u petak igraju susret u Ligi nacija. Utakmicu iz Kopenhagena možete uživo pratiti od 20:45 na Novoj TV i gol.hr-u.

Vatreni su danas sletjeli u glavni grad Danske letom iz Splita, a nakon što su se smjestili u hotel krenuli su prema stadionu gdje od 18 sati odrađuju trening.

Prije treninga pred novinare je stao Zlatko Dalić i najavio utakmicu.

''Vratio im se Erisken, on je motor momčadi. Nismo u situaciji kao oni, Danska ima dvije pobjede, mi pobjedu i poraz, ali ako se pokažemo onda možemo parirati. Došli smo po dobar rezultat'', rekao je Dalić pa nastavio:

''Oni su obje utakmice pobijedili, mijenjali su sistem igre tijekom utakmice, sve se vrti oko Eriksena, pojedinci nisu toliko važni i bitni koliko je bitna momčad. Puno trče i jako su agresivni. Teško možemo govoriti o pojedincima, njihova glavna kvaliteta je momčad.

Joško Gvardiol Joško Gvardiol završio na operaciji: Leipzig objavio detalje divider

Malo smo umorni, Sosa neće igrati, vidjeti ćemo za Francusku, moramo vidjeti što će biti sa Barišićem, to ćemo na treningu odlučiti. U vezi ćemo sigurno odmoriti nekog od trojca: Modrić, Brozović i Kovačić. Moramo imati svježije igrače kako bi odgovorili njihovoj agresivnosti, puno trče.''

Dalić još ne zna sastav

''Neobična situacija da se nakon odmora opet okupimo, imali smo teške trenutke u Osijeku, dobra predstava u Splitu, još nas čekaju dvije utakmice, a mi se moramo motivirati, ujutro bi se maknuo iz Lige nacija da mogu, ali što je tu je. Moram sa stožerom dobro razmisliti koga staviti jer moramo ganjati bodove i rezultat. Izazov za nas, prije svega za mene kao izbornika. Jedva čekam da prođu ove dvije utakmice. Nitko nije razmišljao o zdravlju igrača, samo su zbili u to malo vremena, mene nitko ništa ne pita'', dodao je hrvatski izbornik pa komentirao teren na stadionu u Kopenhagenu.

''Teren je prekrasan, da je bar nama ovakvo nešto u Hrvatskoj. Sjećamo se Eura i atmosfere. Super je što su tribine uz teren'', istaknuo je Dalić.

Kakvo je stanje igrača?

''Budimir se potrošio, Brekalo i Majer su igrali dvije od početka. Luka se potrošio, bio je u Madridu, opet je s nama. Ne znam još sastav, ne krijem ništa, samo moramo vidjeti u kakvom su stanju igrači'', završio je hrvatski izbornik.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider