Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
uoči portugala

Dalić ekskluzivno za Dnevnik Nove TV: ''Neće doći do pada, vjerujem da možemo puno na Euru"

Zlatko Dalić dao je izjave za Dnevnik Nove TV uoči utakmice protiv Portugala.

Boban i Dalić u lajvu

Zlatka Dalića čeka prvi izazov nakon osvajanja srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Uoči utakmice Hrvatske i Portugala, podijelio je svoja razmišljanja za Dnevnik Nove TV.

Utakmicu u izravnom prijenosu gledajte na Novoj TV i GOL.hr-u (samo za područje Republike Hrvatske) koji će u sljedeće četiri godine prenositi sve utakmice naše reprezentacije.

Imate li u glavi prvih 11 za Portugal?

''Imam, ali vidjet ćemo još tijekom treninga. Dat ćemo šansu svim igračima, da novi dečki dobiju šansu, da vidimo u kakvom su stanju i to želimo od ove utakmice. Naravno da želimo pobjedu i dobru utakmicu i da damo šansu svim igračima."'

Što očekujete od Portugala bez Cristiana Ronalda?

''Mi smo sebi stavili veliki teret drugim mjestom na Svjetskom prvenstvu. Svatko nas hoće pobijediti, bit će kao prvenstvena utakmica, mi to znamo i spremni smo nositi se s time. Bit će prava utakmica, kao da je prvenstvena ili kvalifikacijska, ali mi to i hoćemo, veseli me da nastavimo s jakim utakmicama.''

Sjećam se 1998., prve utakmice mjesec i pol dana nakon bronce i poraza od Irske, nakon toga kobnih 1:1 s Makedonijom. Uvijek nakon grandioznog uspjeha dolazi pad, kao šaka u glavu?

''Ovaj put to neće doći, vjerujem u ove dečke i ovu momčad, da možemo nastaviti. Ono što mene vodi je to Europsko prvenstvo u koje jako vjerujem, možemo puno napraviti. Moramo napraviti plan, ne možemo živjeti od jedne utakmice, moramo gledati ono što je pred nama, a to su kvalifikacije."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider