Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Uh, ovo će biti...

Ždrijeb Lige nacija: Vatreni smješteni u treću podskupinu - evo koga mogu, a koga ne mogu izvući

Ždrijeb Lige nacija održat će se ovog četvrtka u sjedištu UEFA-e u Nyonu. Početak je u 18:00.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtak će u sjedištu UEFA-e u Nyonu u 18:00 biti održan ždrijeb trećeg izdanja Lige nacija za sezonu 2022./23., a hrvatska reprezentacija se nalazi u trećem šeširu zajedno sa Engleskom, Poljskom i Švicarskom, što znači da joj oni neće moći biti protivnici u elitnom razredu Lige nacija.

Francuska, Španjolska, Italija i Belgija su nositelji, u drugom šeširu su Portugal, Nizozemska, Danska i Njemačka, a u četvrtom se nalaze Wales, Austrija, Češka i Mađarska.

U prvom izdanju Lige nacija, kada je 12 momčadi bilo raspoređeno u četiri skupine, Hrvatska je bila zadnja u grupi s četiri boda, iza Engleske (7) i Španjolske (6). Tada nas je Španjolska kod kuće dobila sa čak 6:0, a bilo je to dva mjeseca nakon SP-a u Rusiji, gdje smo osvojili srebro. Na kraju je Hrvatska u posljednjem susretu skupine mogla osvojiti prvo mjesto da je pobijedila Englesku, ali smo izgubili sa 1:2.

U drugom izdanju, gdje smo bili u skupini sa Francuskom, Portugalom i Švedskom, završili smo natjecanje s jednom pobjedom i pet poraza. Tada smo u Maksimiru jedino dobili Švedsku 2:1, a ostali smo u elitnom razredu zahvaljujući boljoj gol razlici od Švedske, koja je također imala jednu pobjedu (2:1 protiv Hrvatske) i pet poraza.

Liga A Lige nacija:

podskupina 1: Francuska, Španjolska, Italija, Belgija

podskupina 2: Portugal, Nizozemska, Danska, Njemačka

podskupina 3: HRVATSKA, Engleska, Poljska, Švicarska

posdkupina 4: Wales, Austrija, Češka, Mađarska

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider