Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
hoće li biti novih slučajeva?

Zaraženi Vida grlio se s Modrićem: Reprezentacija ne mora u izolaciju, nastavit će igrati

Reprezentacija normalno putuje u Švedsku jer su ostali dobili negativne testove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometaš Domagoj Vida igrao je protiv Turske zaražen koronavirusom. Vida nije znao da je zaražen prije utakmice jer je cijela reprezentacija bila negativna, a Vidin pozitivan test je onaj koji je rađen danas jer reprezentacija putuje u Švedsku na utakmicu Lige nacija, pa je održano redovno testiranje.

gol expired Šok u Istanbulu: Domagoj Vida zaražen igrao protiv Turske, HNS objavio što se dogodilo tijekom utakmice divider

VIDEO Najbolji trenuci utakmice Hrvatska-Turska


Domagoj Vida bio je prije nekoliko dana u Zagrebu i s Dalićem, Kovačićem, Brozovićem, Badeljom, Melnjakom i Oršićem letio za Istanbul u istom avionu.

Vida je normalno trenirao s reprezentacijom i družio se sa kolegama, a prije utakmice objavio je fotografiju na kojoj se grli s Lukom Modrićem.

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

''Liječnička služba hrvatske nogometne reprezentacije neposredno nakon ponoći po lokalnom vremenu u Istanbulu dobila je rezultate testiranja na virus SARS-CoV-2, među kojima je bio i jedan pozitivan nalaz među igračima.

Nakon što su u ponedjeljak na redovnom testiranju za utakmicu s Turskom svi igrači i članovi stožera bili negativni, u srijedu ujutro obavljeno je redovno testiranje za utakmicu sa Švedskom. Službene rezultate testiranja HNS je dobio poslije ponoći po lokalnom vremenu te su pokazali da je reprezentativac Domagoj Vida pozitivan na novi koronavirus.

Liječnička služba hrvatske reprezentacije dobila je inicijalnu informaciju pri kraju odmora između dva poluvremena da postoji jedan potencijalno pozitivan rezultat. Radi se o uobičajenoj proceduri pri testiranju te se pritom "sumnjivi" nalaz ponovno testira kako bi se potvrdio rezultat.

Kako je u tom trenutku izbornik Zlatko Dalić već donio odluku o izmjeni Vide, liječnička služba reprezentacije izolirala je Vidu prema svim epidemiološkim mjerama do potvrde rezultata testiranja.

Vida će, sukladno propisima, provesti iduće dane u samoizolaciji u Istanbulu.

Svi ostali reprezentativci i članovi stožera, koji su bili negativni na testiranju, po planu će otputovati u Stockholm. Pritom se uzima u obzir da je reprezentacija poštivala sve epidemiološke mjere, sukladno Uefinu protokolu Return to Play.

Uz Vidu, na SARS-CoV-2 bio je pozitivan i jedan član delegacije HNS-a koji nije bio u kontaktu s reprezentativcima niti članovima stožera.''

Zlatko Dalić o utakmici protiv Turske

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider